Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjún mit szabad...

Állásinterjún mit szabad mondani és mit nem?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy ha kérdezik például, hogy miért gondolom, hogy én lennék a legmegfelelőbb ember erre a posztra, akkor azt lehet mondani, hogy mittudomén: "Precíz vagyok, felelősségteljes...blabla, hogy mennyire oda illek, vagy ez nagyon beképzeltnek és nagyarcúnak tűnhet, és ezzel el is ásnám magam előttük...Az egyik egyetem dékáni hivatalába jelentkeztem ügyintézőnek, és lesz személyes meghallgatás. Nagyon szeretném a munkát, mert annyi helyről elutasítottak már! (Már ha egyáltalán visszaszóltak...)Szerintetek mivel és hogyan győzhetném meg őket, hogy én vagyok a legalkalmasabb személy erre? Hogyan kell viselkedni, vagy akár a megjelenés? (Ja igen: És ha azt írták, h nem feltétel, de előny a középfokú angol nyelvvizsga, akkor beszéltethetnek az interjún angolul, hogy teszteljenek?)
2009. szept. 21. 09:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az interjúra visszafogott, de elegáns ruhát vegyél fel (farmert semmiképp, de nem kell kosztüm sem). A pozití tulajdonságaidat egész nyugodtan kiemelheted, ez nem nagyképűség, de arra figyelj, hogy ne hazudj, az később kiderül úgyis. El szokták hinteni, hogy egy egyszerűbb kérdést hirtelen angolul tesznek fel, lehetőleg ne ess pánikba, próbálj rá értelmesen válaszolni.

Légy kedves, az sokat számít, ha feszengsz és ideges vagy, nincs jó hatással a másik emberre. Nézz a szemükbe amikor beszélsz hozzájuk, ne babrálj, remegj, kelts határozott, de nem túl határozott benyomást.

Ez nem könnyű, tudom, de az emberi tulajdonságok sokszor többet számítanak, mint a szakmaiak. Egy ügyintézői munkakörben minden megtanulható, és ha az jön le Rólad, hogy erre alkalmas vagy, és szerethető munkatárs lehetsz, akkor sikerülni fog.

Egy kalappal!

2009. szept. 21. 10:04
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm!!! Nagyon jó és hasznosítható dolgokat írtál le!!!!

Remélem sikerül!!! Csak azért félek még, mert pályakezdő vagyok, és nagyon sok helyről ezért küldtek el, hogy nekik szakmai tapasztalattal rendelkező egyén kell...De ha nem dolgozok, hogy szerezzek tapasztalatot???

2009. szept. 21. 15:21
 3/5 anonim ***** válasza:
48%
Ez egy olyan kérdés mint, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? :)
2009. szept. 21. 16:59
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok. Figyelj, eleve az, hogy behívnak interjúra már nagy dolog! És nyugodtan mondd el majd, hogy igen, pályakezdő vagy, és éppen ezért mennyire szeretnél tanulni, új dolgokat megismerni, tapasztalatot szerezni, hogy szeretnél egy közösséghez tartozni a felnőttek világából és valami hasznosat csinálni! Nem tudom, hogy hány éves vagy, milyen végzettséggel, de ha van is diplomád, akkor SE legyen az a legfontosabb, hogy ez megvan. Tapasztalat nélkül a diplomás is egy sima kezdő.

Ennek megfelelő alázattal, a munkához való pozitív hozzáállással, az aktivitással, a leendő főnökeid, kollégáid felé tanúsított tisztelettel és kedvességgel viszont meg tudod győzni őket, és meglátod, nem lesz gond. Majd írd meg légyszi, hogy mi lett!

2009. szept. 21. 17:48
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat!! Persze, hogy megírom!

(Egyébként 24 éves történelem szakos pedagógus vagyok.:))

2009. szept. 22. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!