Ausztriában milyenek a kilátások most munkavállalóknak? (Nem szezonális munkákra gondolok). Jöhet bármi - elsősorban buszvezető, de pék, felszolgáló is.
Köszönöm kommentedet! Igen, ezekből kettő is megvan, és B1 komplex nyelvvizsgám van, természetesen német nyelvből.
Remélem igazad lesz! :)
B1- alapfok, nem közép.
Egyébként: Senkit nem érdekel kinn a nyelvvizsgád. Tudsz beszélni,vagy sem, ez a kérdés. Egyébként egy középfok is édes kevés, maximum az üzletben boldogulsz el, de ha valaki hozzád szól 3 mondatnál többet, főként dialektussal, egy árva szót sem fogsz belőle érteni.
Hát pedig a nyelvvizsgámban világosan le van írva, hogy KÖZÉP fok, komplex (korábbi C típusú) német nyelvvizsga bizonyítvány. Hadd tudják ők/én ezt jobban.
Nyelvtudáshoz (nem vizsgához, tudáshoz) elég az, ha TV-ből tanultam meg anno (évtizedekkel az ÖSD előtt) németül (elég jó a nyelvérzékem), és bármit hallok, azt teljesen megértem, és válaszolok?
Akkor feltehetően B2, amid van, de ez nem vita tárgya, ezt nem mi szabtuk meg, hogy melyiket hogyan nevezik.
Ha te úgy érzed, megy a német, vágj bele, ott úgyis még jobbá válsz, de mi nem tudjuk megállapítani, hogy akkor most a te B1 vagy B2 vizsgás tudásod megfelelő-e, avagy sem.
Én a saját tudásommal ki mernék menni, bár csak egy középfokú C nyelvvizsgám van, az is több, mint 10 éves, de sokat fejlődtem azóta, mivel akkor még csak iskolában tanultam németet, mára viszont közel napi szinten beszélek némettel/osztrákkal vagy valami más nemzetiségűvel, akivel a német a közösen beszélt nyelv. Szóval nem az számít, milyen vizsgád van, hanem az, hogy a te véleményed szerint vállalható-e az a tudás, ami a birtokodban van.
Ezt is értem, tisztában is vagyok vele, és hiszem, hogy elég ez is, hiszen valóan mindent megértek.
Ami viszont a kérdés - hogy milyenek mostanság a lehetőségek odakint?
Nem a nyelvtudás, vagy bármilyen más szint, hanem, hogy magyarokat a fenti körökbe felvesznek-e, vagy inkább az osztrákot preferálják?
(Bár buszsofőrökből szerintem nem lehetne Dunát rekeszteni odakint sem).
Legjobb, ha az utolsóval kezdesz,aztán lesz munkaviszonyod, tapasztalatod osztrák földön, majd keresel egy pék állást.
Amit én csinálnék:
1. Szezonmunka, télre simán találsz egy felszolgálói állást, ha valóban megy a nyelv és a végzettség is megvan.
2. 4.5-5 hónap szezon után megkérded, hogy ott ahol dolgoztál, nincs-e neked szakács, illetve pék munkakör, ha nincs, keresel egy pék állást.
A szezonban megkeresett pénzt el tudod tenni, szállás ingyen van, ellátás is, lesz pénzed albérletre kaucióra a másik álláshoz.Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!