Vegyészmérnökként milyenek a lehetőségek?
Kérdező, érettségizőként én is ugyanúgy fel vagyok háborodva, mint ahogy te. Én is vegyészmérnökire megyek. Anyukámnak lövése sincs az egészhez, csak azt mondja, hogy olyanra menjek, amivel el tudok helyezkedni és nem hiába tanulok. Apám meg pár családtag abban a hitben él, hogy az orvos meg a jogász a király a világon. Ennél fogva anyum is ezt hiszi. Annyira nyomják az orvosi témát, hogy már pont ezért is elment a kedvem az egésztől. Szeretem a kémiát és a reálos tárgyakat és elképesztő, hogy mennyire irritál, hogy mindenkiből orvost/gyógyszerészt/jogászt/fogászt akarnak csinálni, de rengetegen iratkoznak orvosira is. Példaként a mi kisvárosunk minden második utcasarkán vagy gyógyszertár vagy fogorvosi rendelő van. Szerintem ebből is az lesz, mint az állatorvoslásból. Hamarosan telítődni fog a piac, hiába "annyi beteg", meg mindig lesz szükség ezekre. Persze. Ennél fogva bármire rátudnánk fogni, még a bölcsész szakokra is, hisz mindig lesznek tanulók, sulisok, nem? Vagy akérmire, ugyanígy ettől fogva vegyészekre is lesz szükség, hisz amíg ilyen szennyezett a Föld, mindig kell majd törekedni a higiéniára. Nos hát reméljük a legjobbakat, és én bízok abban, ha keményen tanulunk, akkor értékes szakképzett ember válhat belőlünk, akikre mindig is szükség lesz.
Sok sikert neked is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!