Szoktál adni borravalót?
Nagyon sok helyen lehetne adni borravalót.
Nálam pl az elmult két hétben kétszer is jártak kábelszerelők,egyszer az internet miatt modemet cseréltek,egyszer pedig a kábeltévé miatt mert kértem az analóg helyett digitálisat és ahhoz is beltéri egységet hoztak,mindkét esetben ketten jöttek. Tudni kell hogy ennél a szolgáltatónál vagyok kb 5-éve és voltak hetek hónapok mikor nagyon nem voltam megelégedve az internettel mert rengeteget nem volt net. Igaz hogy nem ezek a szerelők tehetnek erről,de mivel nekem az adott hónapba semmi kedvezményt nem adtak és ugynúgy be kellett fizetnem a teljes havi díjat,holott összességébe vagy fél hónapot net nélkül voltam a szolgáltató hibájából én bizony nem adtam nekik borravalót egyik esetben sem.
Étteremben minig szoktam adni,az összeg attól függ mennyire jó volt a kaja és a kiszolgálás.
pizza-kaja futárnak ált 10%-ot. 1500Ft után 150-et. 2000 után kb 200-at, egy 3000-nél már nem biztos, h 300-at itt max 250-et. 4000-nél is. Ha viszont pl ketten rendelünk 4000 Ft-ért, akkor ketten 2x150-et össedobhatunk, vagy esetleg egyikünk 200-at, így 4000-nél összejöhet szintén a 3-400 Ft-os 10%.
Persze ha egyedül rendelek, akkor nem rendeltem még 2000 felett, azt is akkor amikor szusit hozattam, de az nagyon ritka.
Úgy csináltok mintha csak kajálásnál lehetne adni borravalót!!!
Benzinkút,fodrász,kozmetika,én például kutyakozmetikába is járok és ott is adok,van aki az aprót nem kéri vissza bevásárlásoknál közértbe,újságosnál,és lehetne sorolni a végtelenségig!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!