Ti vállaltok próbanapot?
Törvénytelen!
Próbanap fogalmát a Munka törvénykönyve nem ismeri, csak a próbaidőét. Arra az időre van munkaviszonyod, bér is megillet, és minden más, ami a többi - nem próbaidős - dolgozót.
Ez alatt az idő alatt indoklás, és felmondási idő nélkül meg lehet szüntetni a munkaviszonyt mindkét fél részéről.
A "próbanap"-nak mondott mocsok egy ingyen munka, ami után semmi jóra nem számíthatsz...
nincs próbanap
de tudod mit? menj be nyugodtan, majd átb*sznak, oszt megtanulod
Már túl vagyunk rajta, megtanultam :)
Igazából túlságosan jóhiszemű vagyok, itt sem olvastam utána, hogy mit is jelent ez. Az én szakmámban simán el tudom képzelni, hogy tesztelni kell a munkavállalókat, mert tényleg nem mindegy a hozzáállás. Azért tudom, mert sokáig dolgoztam sok ember helyett, a többiek sokszor nem tudták vagy nem is akarták megcsinálni...
1. kötünk egy munkaszerződést, 1 példány ide, egy oda
2. munkáltató bejelent
3. elkezdünk dolgozni
4. a munkaszerződésben rögzített (max. 6 hónap!) próbaidő alatt eldönti mind a munkavállaló, mind a munkáltató, hogy akarják-e egymást hosszútávon - ha nem, akkor a munkaviszony azonnali hatállyal, indoklás nélkül megszüntethető
ami ettől eltér, az vagy sumákolás, vagy átb*szás, vagy a kettő keveréke
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!