Melyiket választanátok?
Jelenlegi munkahelyemen 7 éve dolgozok, kb. nettó havi 130 ezerért, a munkámat viszonylag szeretem, viszont sokszor kell éjszakázni is. Ez a munkahely mondhatni biztos, innen elküldeni nem valószínű, hogy fognak.
Kaptam most egy ajánlatot egy másik helyről, ahol jobb lenne a munkaidő (nem kellene soha éjszakázni) és kb. nettó 170 körül kapnék, de sajnos előreláthatólag nem tudják, hogy mennyi időre. Lehet hogy hosszútávra kellenék, lehet, hogy csak 1-2 év maximum.
Ti melyiket választanátok?
Én is az elsőt.
Elhiszem, hogy kecsegtető az ajánlat, hogy havi +40ezer meg jobb időbeosztás, de mi van ha 1 év múlva azt mondják, hogy ennyi volt? A mai világban nehéz munkát találni, és ha esetleg munkanélküli leszel, akkor ki tudja mikor találsz újra valamit? :S Úgyhogy szerintem inkább a kevesebb pénz, de legalább az hosszútávra biztos jövedelem és nem azon kell izgulni minden nap, hogy mikor küldenek el.
Másodikat választanám.
Mai világ, mai világ...
Ha van képzettséged, mobil vagy (tudsz költözni, ha tényleg kell a munka) és jól el tudod adni magad akkor könnyen találsz munkát.
Magamból kiindulva mondom, hogy nagyon visszafogott régebben az, hogy mindig csak a "biztonságra" törekedtem. De a mostani munkahelyed sem fix, nem úgy van már mint a szüleink fiatalkorában, hogy valaki beült egy munkahelyre és onnan ment nyugdíjba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!