Mennyit keres Ausztriában egy kezdő szakács?
Brutto 1200-1300 körül. Heti 40 órával. Ha szezonozol, akkor ez netto 1200-1300-nál kezdődik. Kezdő szakácsként. De szezonban inkább heti 48 óra van (+ túlórák) .
És megint csak külön választandó a szezon, illetve az éves állás. Én a szezonról tudok nyilatkozni, idekint még csak abba kóstoltam bele. Stresszes, és kimerítő. Heti 6 nap, sokszor 7 nap munka, sokszor 10-14 órákat is kell dolgozni, és mindig van munka. Mikor otthon voltam éves állásban, ott napi 2 órát biztos unatkoztam a konyhán, mert nem volt mit tennem.. Itt ilyen még nem volt:)
Ez azért nagyban függ attól is hogy hol dolgozol kezdőként. Mert egy bécsi jól menő helyen jóval többet fogsz keresni mint egy faluvégi kiskocsma konyháján.
Nekem sok szakács ismerősöm van kint, teljesen változó bérekért. Van aki 1000 eu-t, van aki 1700-at keres.
3 évet dolgoztam kint, jó hogy megmagyarázod hogy nem kerestek a magyar szakácsok 1700 nettót. Bécs, I.ker.
A mosogatóknak is 5.5 eu (netto) volt az órabérük, azaz heti 40 órával havi 880-at vittek haza. 6-700-ért már meg sem érné kijárni, vagy kint szobát bérelni. 1000 eu-t bármelyik habiszti gyárban vagy akár újságkihordással, futárkodással is meg lehet keresni.
A szakács neked "alap meló"? :))
Szerinted minden gyakorlat nélkül hány pillanat alatt repülnél a konyháról?
Max egy mekibe tudnál elhelyezkedni gyakorlat nélkül, de ott is meg lehet keresni az 1100 nettót. Ebből viszont felejtsd el hogy jól élnél, ez egy alap fizetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!