Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a véleményetek? Érdemes...

Mi a véleményetek? Érdemes ezzel foglalkoznom?

Figyelt kérdés

Most megkeresett egy ismerősöm, h kössek Grawe életbiztosítást és kezdjek el vele én is üzletkötőként foglalkozni.

Elmentem az előadásra, átnéztem a szerződést, a kötvényt, átböngésztem a netet is plusz van egy ismerősöm, neki jól fizettek.

Ezek alapján elég korrekt ajánlatnak tűnik, főleg h van nekem is életbiztosításom és ahhoz képest fényévekkel jobb.

Magáról a munkáról tudom, h tudnám csinálni( nem vagyok az a fajta, aki 3 nem után lelki válságot él meg), mert annak idején csináltam a hitelkártyát még diákként, de gyerekfejjel, szal amint lejött, h átvágás otthagytam, pedig jól ment(tehát nem vagyok az a leszarom csak nekem jó legyen hozzáállású se, 100%, h tisztességesen csinálnám)

Aztán valahogy most ezzel kapcsolatban van egy rossz érzésem, h lehet ez is átvágás, de sehol nem találok végülis olyat, amibe bele tudnák kötni.

Most olvastam a Brókernetről, h mekkora lehúzás volt(eddig is hallottam már róla, de nem tudtam, h ekkora balhé volt belőle).

Jó mondjuk más a kettő, de ma már semmit nem lehet tudni, hiába elolvastam a szerződést, most készülök belemerülni a biztosítási törvénybe is, hát ha valami akad.

Pszáf illetve a Portfólió szerint is kedvezőek az ajánlataik.

Szerintetek?

2013. márc. 8. 10:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha tisztességesen csinálnád, akkor nem csinálnád.
2013. márc. 8. 14:47
 2/6 anonim ***** válasza:

Na ez egy nehéz műfaj. Általában jól fizet(ne) az ilyesmi, mert ha én jól tudom. Az ilyesmikben az ügynök megkapja a teljes éves biztosítási összeget. Csak ha az ügyfél nem fizet, azt vissza kell fizetni. -Nem tudom, hogy itt így van-e.

Aztán mostanában volt valami olyan is, hogy felső fokú pénzügyi végzettség kell az ilyesmihez mostanság. -Bár a tévedés jogát ismét fenntartom.

Azonban vállalkozónak kell leni hozzá. Ez annyit tesz, hogy valamekkora kiadással indulsz.

Ugyan az van mint minden teljesítmény alapú munkával. Nem a munkádért fizetnek! Viszont piszkosul érteni kell hozzá.

Tisztességesen csinálni lehet, akkor és addig, ameddig az amit képviselsz tisztességes.

Eleve hideg hívással kell dolgoznod, amit tapasztalatból mondok kevesen csinálnak jól. A lerázhatatlanság és az egy levegővel elmondott 5 perces szövegek engem például úgy felszoktak idegesíteni, hogy csak na. Ezzel pedig nem vagyok egyedül.

Eleve a kapcsolati tőkét nem egyszerű feladat megteremteni.

Paretto elv használatával elvben tervezhető az elvégzendő munkád és a jövedelmed. Azonban nagy mennyiségű ügyfél felhívása és az azokkal való találkozás eleve költségekkel jár

Mindezt azért írom le, mert egy csomó mindent mérlegelned kell mielőtt belevágysz.

Az ilyesmi nem feltétlenül átvágás. Csak válság van, munkanélküliség van és mindenki vállalkozni akar valamit.

Csak az egy teljesen más életszemlélet.

Ha mész az utcán, mondjuk egy piac környékén, nézd meg hány pék, fodrász és egyéb nyílik naponta. Szépen világítanak üresen néhány hétig-hónapig, aztán a pékből grilles lesz, a grillesből, virágos.. Egyszerűen mindenki eladni akar, hogy vehessen,venni meg senki. -Ez a gond.

Ha vállalkozni akarsz, ezzel, bármivel, mostanság nagyon tudni kell az ember mit miért csinál.

2013. márc. 8. 16:28
 3/6 A kérdező kommentje:
Ez MLM, ismerősök útján,nem hideghívás.
2013. márc. 8. 16:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha az MLM-ben elfogy a névlistád, hogyan is bővíted ? Megmondom : Kérsz asz ismerősödtől néhány telefonszámot akiket érdekelhet. Onnantól kezdve hideghívás. Ha pedig valaki olyat hívsz fel, akivel 10 éve nem beszéltél, az nagyon fagyos hívás.

Engem azért üzleti ügyekben mindig jól leszoktak pontozni.

Amit persze megértek, mert nem mindig olyat írok ami tetszik az emberek lelkének. Főleg mikor olyasmiket irkálok, hogy a siker rajtunk is múlik. Amikor pártatlanul írok valamit az MLM-ről, akkor aztán mindkét oldalról csattognak a piros kezek. Az MLM-esek-nek nem tetszik, ha azt írom sokat kell dolgozni, a többieknek meg az nem, ha egyáltalán MLM-ről írok. Hát ez van, belülről éltem meg és sem rózsaszín, sem fekete üveges szemüvegem nincs.

Koromnál fogva (40), már csináltam ezt-azt az életben, nem szoktam hasra ütve tanácsokat osztogatni.

1, Voltam MLM-es.

2, Dolgoztam pénzügyi MLM-cégnél informatikusként. -Ennél többet nem mondhatok. Ám nyilván sok üzletkötővel tartottam a kapcsolatot. Meg azért ebbe-abba hivatalból bele kellett néznem. Ahogy azt is láttam, hogy a sikeresebb üzletkötők milyen tevékenységet végeztek, vagy éppen a sikertelenek.

3, szinte havonta hív engem vagy valamelyik üzlettársamat valamilyen biztosítós. -Hidegen.

Azért írtam, jól gondold át. Amibe bele vágsz az egy külön szakma. Sem a biztosítósok, sem az MLM-esek nem örvendenek jelenleg különösebb népszerűségnek. A kettő ötvözve, meg pláne nem. (Na a hívőktől most piros kéz)

Ennek ellenére munkával, kitartással és tanulással működhet a dolog (A nem hívőktől most piros kéz).

2013. márc. 9. 12:58
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. márc. 11. 05:03
 6/6 SzZolibcs válasza:

Ha aktuális még, szerintem fogj bele. Mit veszíthetsz?

Ha elmész egy szemináriumra, annak a költségét lelakod, elfogyasztod, a képzés maga tudtommal ingyenes.

A tanfolyam jár némi költséggel, viszont kapsz érte egy szakmát, és több helyen teljesítmény elérése esetén a befektetett összeget visszafizetik.

Valóban vállalkozás kell hozzá, de elegendő másodállásban is.

Ha csak a kötvényed árát megkerested, már nyertél. De tapasztalatból mondhatom, aki kicsit is fogékony ilyen típusú munkára, az örömét fogja lelni benne. Van, ki 1-2 évig, van aki sokáig.

Az un. visszaírás tévhit, ezeknél a cégeknél nincs visszaírás, a jutalék bátran elkölthető.

Nem kell, sőt, nem is szabad egyedül elmenni beszélgetésekre, mindig ajánlott az egyik tapasztalt vezetővel menni, a teljes körű tájékoztatás miatt. Folyamatos ingyenes képzéseket szerveznek, melyeken célszerű részt venni.

Olyan ösztönző programokkal doppingolnak, ami a kevésbé tapasztaltaknak is elérhető.

De minderről bővebben tud tájékoztatni, aki ezzel a lehetőséggel megkeresett.

2014. nov. 17. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!