Diplomásként miért módosítottál pályát, és milyen pályáról milyenre váltottál? Miért választottad annak idején azt a pályát, amit elhagytál és hogyan történt a pályaelhagyás (mikor, hogyan fogalmazódott meg benned és milyen nehézségek voltak)?
Azért jelentkeztem rá, mert perfektül beszéltem a nyelvet. Aztán időközben, ahogy tanári szakra jártam, megtetszett a pedagógia része is a dolognak, utána már az motivált. Szerettem. A váltás egyszerű volt, egy ismerősöm panaszolta, hogy nem találnak egy normális embert arra a pozícióra. Miután kiderült, hogy az elvárásoknak megfelelek, a pénz pedig kiváló, gondolkodás nélkül váltottam.
Hozzáteszem, 28 vagyok. Nem tudtam, hogy mi lesz a nekem való se 18 se 22 évesen.. de aztán hozta az élet. Amíg olyan körökben mozgol, ami érdekel valamilyen szinten, amit el tudsz képzelni hosszútávon is, és a körülmények is megfelelőek (keresel annyi pénzt vele, amennyiből meg tudsz élni), akkor váltsál nyugodtan. Az a tapasztalatod, amit addig felépítettél később is segíteni fog, ha mégis inkább visszatérnél.
Aztán pedig tudnék mesélni, hogy mit mivel lehet összekapcsolni.. sose tudhatod, hogy mikor jön jól a múltad, az nem kidobott idő, akkor sem, ha elhagyod a pályád.
Hát igen, végülis márcsak olyan szempontból sem kidobott idő, hogy a képzés közben is megtud magáról pár dolgot az ember, ha mást nem, legalább azt, hogy mit nem szeret csinálni:D
De akkor te rögtön a mostani helyeden kezdtél el dolgozni az egyetem után? Ha felajánlanának német tanári állást jó pénzért(jó ez elég meredek:)) akkor visszamennél az eredeti szakmádba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!