Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érdemes hazajönni, ha külföldö...

Érdemes hazajönni, ha külföldön jól keresek, de nem bírom?

Figyelt kérdés
Németországban dolgozom, irodában, részben magyarok között és jól keresek (5600 nettó), de nagyon utálom a munkám, a légkör sem a legjobb és elég stresszes. Már régóta haza akarok menni, de mindenki lebeszél róla, hülyének néznek. Otthon ugyan nehezen találnék munkát, de legalább nem olyat csinálnék amit utálok. Már 4 éve itt vagyok, elegem volt. De mégis félek azért, hátha méásnak van igaza.
2013. márc. 3. 13:29
 1/9 anonim ***** válasza:
Itthon ugyan ez lenne, sz*rér-h*gyér. Sőt, ha egyáltalán találnál.
2013. márc. 3. 13:32
 2/9 anonim ***** válasza:

Te bolond vagy???

Nehogy haza gyere,ember keresel 5600 eurót,élvezd hát.Istenem akkor add át nekem a helyed. :D

2013. márc. 3. 13:35
 3/9 anonim ***** válasza:

Hol keresel te 5600€-t irodán Németországban?

Ez egy nagyonjó középvezetöi állás fizetése. Ehhez már minimum manageri fizetésnek kell lennie. Ez meg stressel jár, nem adnak ingyen itt sem semmit.

féjrem 3000€-t hoz haza. IT szekrotban csoportvezetö. ez itt szinte már a felsöö határ, sokat nem tudnak emelni neki, így lassan Manager lesz. az egy óriási összeggel lenne több. ö alap alkalmazotból indult és 33 éves létére eddig jutott.

otthon ezt a munkát managerek vézik el amit ö, de kb a fele fizetésért. elörelépés nem igazán van otthon, föleg olyan nincs hogy a cég óriási összegeket fektessen valakinek az iskoláztatásába. na pont ezért nem megyünk haza.

2013. márc. 3. 13:41
 4/9 anonim ***** válasza:

Amiért ott 5600 eurót keresel, valószínűleg itt ezret sem kapnál, ha egyáltalán kapnál munkát. Hivatalosan 10 százalék körüli a munkanélküliségi ráta, de a gyakorlatban ez minimum a duplája, mert a munkanélküli segély folyósítását 3 hónapra csökkentették és tömegek vannak, akik már be sem jelentkeznek a munkaközvetítőbe, értelmetlenség. És a megélhetési költségek közelítik a németországit.

Ha csak a munkakör a gond, keress ott más munkát, (vagy más német nyelvterülete, Ausztriában vagy Svájcban. Biztos munkahely mellett kényelmesen meg tudod tenni.

Itthon mind a gazdasági, mind a politikai helyzet bizonytalan. Pontosabban a politikai helyzet szilárdnak látszik, de ez csak látszat, ez egy vihar előtti hosszú-hosszú mély csend.

2013. márc. 3. 13:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Amikor hazajössz nem lesz érdeked elhelyezkedni.

Ha bemész munkanélkülire, kapásból minimálbér körüli összegre leszel jogosult 3 hónapig, ami alatt nem fogod találni a helyed, ha nem vagy láblógatós típus. Ugyanez németből igényelve még több lesz. Ilyenkor kipihened magad, és megfogalmazódik a visszamegyek, vagy vállalkozásba kezdek, esetleg nonprofit szervezetet alapítok, mert látom mik a kis emberek problémái, akiknek megoldást akarok adni a kezükbe, vagy tovább tanulok, egyszerűen elfoglalom magam "teóriák".

Nem fogsz tudni vissza illeszkedni a hazai viszonyokba feltehetően. 4 éve én is ingázok és csinálok sok minden mást is itthon évi 4-6 hónapban tanulok, önkénteskedek, alapítványozok,most vállalkozást tervezek , de a legutolsó amit tennék a minimálbérért történő munka.

Akiket ismerek, pl. hazajöttek Usaból, itthon voltak két évet a nő fordító irodába volt havi 80-ért, férje amerikai mesterszakács itthon munkanélküli volt, feléltek mindent majdnem amit hoztak haza és mentek is Angliába, vagy épp vállalkoznak, vagy ugyanúgy mennek is vissza pár év múlva szinte kivétel nélkül. A honvágy hazahoz, de a társadalmi-gazdasági feltételek nem biztosítják sz itthon maradást egyenlőre, hacsak nem vagy elhivatott valami iránt.

2013. márc. 3. 13:45
 6/9 Flector 67 ***** válasza:
Nem tudsz kinn más munkahelyet keresni?
2013. márc. 3. 14:04
 7/9 anonim ***** válasza:
és miért nem keresel kint másik munkát? 4 év kinti gyakorlattal, ha keresett a szakmád nem lenne nehéz ;)
2013. márc. 3. 15:34
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát, ment a zöld mindenhova.

Megerősítettétek azt, amit midnenki más is mond nekem, és ez ugyan elszomorít, mert nagyon szeretnék hazamenni - ahhoz képest, hogy tini koromban csak külföldre vágytam, nagyon hiányzik az ország és az emberek -, de egyre inkább látom, hogy erre nem lesz lehetőség. Max. ha tényleg itt találok valami más helyet, akkor legalább munkaügyileg jobb lesz a helyzet.

Kedves Bak Norbert, tökéletesen leírtad, amit én most gondolok, hogy egy kis összegyűjtött pénzzel valami olyasmit kezdeni otthon, amivel a rászorulóknak lehet tudok segíteni, de sajnos az is reális, hogy ezzel később mi történik. Bár ezek az idealista célok mindig megmaradnak, remélem valahogy mégis sikerül megvalósítani.

ADdig is húzom az igát--__) és ezért is különösen köszönöm a rendes válaszokat, mert erről csak a legjobb barátaimnak merek otthon beszélni, akik megértik a helyzetemet, mások csak azt látnák, hogy mennyit keresek és kb. szembeköpnének, nem igahúzásnak vélnék, amit megértek, úgyhogy tényleg jó objektív válaszokat olvasni.

2013. márc. 4. 14:32
 9/9 anonim válasza:
60 évesen azt tanácsolom, hogy semmiképen ne gyere haza, mert itthon nem fogsz tudni boldogulni.Mindenképpen valamilyen magáncéget alkoss, amit csak irányítasz, ha már beáll a dolog, nem kell arra figyelni, hogy mögöttem áll a főnök...Én soha életemben nem dolgoztam kötött munkában mindíg csak szabadúszóként..és így vagyok boldog....most már igaz nincs annyi pénzem mint régen, de a rosszabb helyzetet is elfogadom már. Ha elég fiatal vagy akkor még előtted az élet és bármibe kezdhetsz...Megkérdezném, hogy fiú vagy lány vagy ?? nem mindegy hogy melyik nem hogyan alakítja az életét... vagy van e kapcsolatod, párod, az is fontos dolog, egy újabb lépcső megtételénél.Én a mostani eszemmel és lehetőségeimmel csak 20 évvel lennék fiatalabb már rég nem lennék az országban, viszont nekem már a gyerekeim, unokáim miatt nem lehet új országba kezdeni.Egyébként csak is Afrikába mennék..esetleg még Angliába... ha veszel egy kis fáradságot és válaszolsz, még további ötleteket is adok, hogy esetleg mit kellene csinálni,. milyen végzettséged van és beszélsz e más nyelven mint a német. Angol??Irénke mama .
2014. márc. 17. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!