Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan tudnék pénzt szerezni?

Hogyan tudnék pénzt szerezni?

Figyelt kérdés

Rohadtul idegesít hogy saját pénzem az nincs,másét (SE A SZÜLEIMÉT) nem szeretem költeni, de nem tudom hogyan tudnék ezen segíteni.Anyának volt egyszer egy olyan melója amit neten keresztül csinált, vagy is telefonálgatni kellett de mivel béna a gépekhez engem kért meg hogy gépeljem be a cuccait és így kaptam is pénzt érte.Akkor elvoltam de mivel véget ért neki ez a meló, a pénzem már sehol.Rosszul esik hogy fater mindig ad pénzt (szüleim elváltak), amit eldugok hogy ne találják meg, de mindig kutatnak a cuccaim között és elveszik azt az 5ezrest vagy 10-est amit félre rakok.Már szóltam nekik egy párszor hogy ne vegyék el, mert az az én tulajdonom lenne, de őket nem érdekli (őket = mamámmal, anyámmal és az öcsémmel élek egy fedél alatt).Legutóbb is azt mondták hogy kölcsön veszik de jövőhónapban visszaadják.Nagyon vissza adták:) Rá 4 hónap múlva karácsony előtt (december elején, fizetéskor) rákérdeztem hogy mikor szándékozzák vissza adni a lóvémat erre nekem förmedtek hogy "jajj milyen pénzed nincs neked semmilyen" stb stb stb. Nagyon bánt, mert ha meg akarnék venni bármit is akkor azzal jönnek hogy "vegyél a zsebpénzedből nem kapsz pénzt". Aztán milyen zsebpénzemből? Amit elvesznek? Röhej az egész.. Kiskorom óta úgy "nevelnek" hogy én szerezzem mega dolgaimat és küzdjek értük. 3 éves korom óta én pakolok a szobámban meg még néhány helyen, 7 éves korom óta, mióta iskolába járok sokszor nekem kell főznöm, mosogatnom, stb stb (magyarul azt a melót elvégezni amit NEM nekem kéne.Mert az oké hogy segítek, de én csinálok java részt mindent). A barátaimra sincsen már szinte időm. Ez mellett jeles tanuló vagyok, és egyszerre sok dolog ez nekem.Próbáltam már beszélni a muterral erről, de egyik fülén be, a másikon meg ki.Nem jó ez így nekem. valami ötlet?

(14 éves lány vagyok (most 8-as) szóval nyári melót vagy olyat nem vállalhatok.)

2013. márc. 3. 10:36
 1/4 anonim ***** válasza:

sokmindent nem tudsz tenni, 4 ev es vege az egesznek. De ne hidd, hogy konyebb vagy jobb lessz utanna.

Esetleg nyiss egy bankszamlat valahol, nem tudom hogy vannak a fiatalkoruak szamlai az unortodox vilagban (regen ugye ingyenesek voltak). Nyiss egy szamlat, ne az otthoni cimet add meg levelezesi cimnek. Bank kartyat ne kerj(Ekkor jo draga a kp felvetel de mas nem tud hozzaferni), vagy a bankfiokban vedd at.

Esetleg koltozz a faterodhoz.

2013. márc. 3. 13:10
 2/4 anonim ***** válasza:
esetleg a papádat megkérhetnéd, hogy nyisson neked junior bankszámlát (neten utánanézhetsz, hogy melyik bank kínálja a legkedvezőbbet), ami felett egyedül te rendelkezel, és levelezési címnek az ő címét add meg, havi számlalevelet pedig ne kérj, és akkor senki nem nézhet bele, hogy mennyi pénz van rajta - bankkártyát valóban nem igényelj, hogy senki ne férjen hozzá semmilyen módon - pláne ilyen lehúzós családdal vert meg a jósorsod -, és igaz, hogy a banki készpénzfelvételnek manapság (az átokverte tranzakciós adó miatt!) van költsége, de ezzel együtt még mindig jobban jársz, mintha az összes pénzed lehúzzák rólad folyton....
2013. márc. 3. 17:25
 3/4 anonim ***** válasza:

ja még annyit, hogy 14 évesen erősen problematikus munkát vállalni, esetleg bébiszittelés jöhetne számításba - régebben az unokahúgom is azt csinálta nyaranta, de sajna ma már ilyesmit is rendkívül nehezen lehet találni...

azért sok szerencsét kívánok neked, és ne hagyd magad, illetve gratulálok, hogy ennyire talpraesett lány vagy, hogy már kislány korod óta ellátod magad, nem nyafogsz, hanem teszed a dolgod, azért ez ritka manapság:)

apuddal próbálj mindenképpen beszélni pénz-ügyben, hogy segítsen neked számlát nyitni, stb., ő biztosan tud helyetted intézkedni, mert azt erősen kétlem, hogy 14 évesen, nem önálló személyként nyithatnál magadnak egyedül bankszámlát - de apud, mint törvényes képviselő (ez bármelyik szülőd lehet, ha el is váltak, és anyudnál is helyeztek el, akkor is), igen, ő simán megteheti.

2013. márc. 3. 17:32
 4/4 anonim ***** válasza:

most meg nem nagyon kereshetsz... esetleg vateran, aprodon eladni amar nem hasznalt cuccaid.

15-tol mehetsz szuloi engedellyel dolgozni

ugh am a nyakadra szalltak...

probalj szabadulni picit

ugyanezt csinaltak hugommal es velem is.

az osszes karacsonyi, szulinapi penzt anyum elvette hogy "vigyazzon ra" aztan csak az o felugyelete mellett vehettunk barmit ruhat is, es hiaba volt nala 50.000 forintom nem vehettem meg a 15.000 forintos kabatot mert az tul draga... ok az akkori minimalber fele kb. de akkor is az en penzem!

annyira orultem amikor egy karacsonykor engedte hogy minden ruhat megkapjak a boltbol amit szerette volna, holott az jart nekem mert az az en penzem volt...

amugy probald mashova rejteni a dolgokat... ahol kevesbe talaljak meg. pl. ha be vannak kotve a konyveid a diszpapir es a konyv koze rejtheted.

nekem anyum rekordja 230.000 forintos tartozas. eloszor azt monda majd 10.000-essevel visszaadja, mondtam hogy akkor inkabb gyujtse maga de januarban kerem egyben - juliusban szoltam neki elore. vegul megadta de meg akkor is beleszolt hogy mit es mennyiert veszek pedig 19 voltam...

most 22 eveskent... en fizethettem ki a lakasa utani tartozasat mert mar behajto jott volna 105.000 Ft. De mindegy... ram mar tulsagosan ramszalltak, hamarabb kellett volna oket lerangatni magamrol... utalom az egeszet. az orvosit is azert szurtam el mert dolgoznom kellett mellett... de mindegy majd megyek kulfoldre, jo messze a csaladomtol, akik "kizsakmanyolnak" mar felig Londonban lakom.

kerdezo. vigyazz veluk.

Lehet a csaladod. de ha ilyenek mar most ez csak rosszabb lesz.

2013. márc. 13. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!