Végzettségem vegyész. Angolul felsőfokon, olaszul középfokon beszélek.120. 000 forintos kezdőfizetést ajánlanak. Reális ez?
Szerintem nem reális, nagyon alacsony egy ilyen végzettséghez, de ma nem élünk normális időket Magyarországon. Ha kell a munka és a pénz, no meg a gyakorlat, vállald el, aztán majd dobbantasz. Előfordulhat, hogy ha elégedettek lesznek veled, emelnek. Ha egy inkorrekt cégről van szó, akkor otthagyod őket, de addig is szereztél némi tapasztalatot.
Sajnos ma tényleg nem nagyon lehet válogatós az ember.
Igen. Attól is függ, hogy bruttó vagy nettó?
Hallottam már rosszabb ajánlatról is. Lényeg az, hogy van e másik alternatíva.
Szigorúan jobb híján - fogadd el - és nézz jobb lehetőségek után.
A 120000 a semminél több. Közben szerzel némi tapasztalatot ismeretet - és kapcsolataid is lesznek.
Valószínűleg az előmeneteled nem lesz olyan mint, ha váltasz - előbb-utóbb váltani kell. Úgyhogy fogadd el - és tartsd nyitva a szemed és füled.
Addig is olyan ez, mintha az egyetem folytatódna - csak nem te fizetsz, hanam már neked fizetnek valamennyit.
Próbáld azért följebb srófolni a dolgot - esetleg úgy, hogy megkérdezet milyenek e téren a kilátásaid és mikor.
Próbaidő leteltével szoktak hajlandóságot mutatni emelni valamit - egyébként meg jellemzően %-os és minél kevesebbről indulsz annál rosszabb...
Reális vagy nem reális... Örülj neki hogy nem minimálbér, vagy hogy egyáltalán kapsz munkát.
Ismered a viccet. Hogy köszönnek a friss diplomások?
-Szia! Kicsi vagy nagy sültkrumplit kérsz?
;)
Na utolsó hozzászólásodon kiakadtam!!!
Honnan tudod azt kedves kérdező, hogy akik minimálbérért dolgoznak azoknak éppenséggel nincs diplomájuk vagy nyelvtudásuk? Esetleg azért nem tudnak elhelyezkedni a szakmájukban, mert nincsen más lehetőség? És ide köti őket a család és a gyerekek?
Nekem 3 szakmám van, különböző területeken, most csinálom a diplomát, 2 nyelvvizsgám van és mégis sor mellett vagyok.
4 műszakban járok, (nem tudom tudod-e mi ennek a szónak a jelentése), robotolok, szaladok, idegeskedek a főnökök és a munkatársak cseszegetései miatt és ezt csinálom 1,5éve.
Ja és 130ezret kapok ezért nettóban plusz egyéb juttatások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!