Melyik gazdasági szakot válasszam?
Jövőre érettségizem, adottságok szerintem megvannak.
Melyik gazdasági képzésnek van a legtöbb értelme és hitele a munkaerőpiacon? (a semelyiknek választ ne írjátok kérlek mert az nem igaz.)
A szak szerintem mindegy, a szakirányt kell jól megválasztani.
Én általános gazdálkodási szakra mentem anno, és így mindenféle tárgyam volt, széles körben kaptam rálátást a közgazdasági területre. Először marketing szakirányt választottam, dolgoztam is a területen, de nem láttam benne lehetőséget, aztán a másoddiplomámat már pénzügyből szereztem, és egy ideig dolgoztam bankban, de nem jöttek be a számításaim. Aztán rátaláltam a HR-re, és megtaláltam a nekem való munkát.
Az, hogy mit válassz, attól is függ, mennyire vagy humán vagy reál beállítottságú, mennyire szeretsz számokkal foglalkozni, vagy inkább emberközpontú vagy, stb.
Ha szereted a számok világát, akkor jó a számvitel/pénzügy szakirány, és akkor javaslom, hogy utána kontrolling irányba menj tovább. Egy jó kontroller ma 500.000 - 1.000.0000 között keres! Belőlük lehetnek a pénzügyi vagy gazdasági vezetők is.
Ha inkább szervezni szeretsz, intézkedni, jönni-menni, akkor a logisztika a neked való terület.
Ha emberekkel foglalkozni, akkor a HR.
stb.
Azt kell csak tudnod, miben vagy jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!