Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek tényleg gáz, ha...

Szerintetek tényleg gáz, ha valakinek nincs diplomája?

Figyelt kérdés

Sok családban nagyon fontos,hogy a gyerek kitűnő tanuló legyen és diplomát szerezzen.Anyuci meg apuci ráerőszakolja a gyerekét egy elméletileg jól fizető szakra aztán öröm és boldogság van. Környezetemben,konkrétan barátom oszt.társainak a szülei, annyira erőltetik az egyetem dolgot,hogy az hihetetlen. Előre kijelentették,hogy az ő gyerekük mérnök lesz-közben a gyerek épp 3-as matekból, de mégis inkább kifizetik neki az egyetemet, csak legyen mivel felvágni-"jaaaj az én fiam mérnöknek fog tanulni az egyik legjobb egyetemen" A fiú egyébként egyedül egy nagy bébi a nagyvilágban, de a többiek is ilyenek-lányok,fiúk egyaránt. Már 19 évesek, de addig nem jöhetnek ki a szobából míg nincs kész a lecke. Még rajzból is tanulnak otthon,hogy meg legyen a kitűnő átlag, tesitanártól nyaliznak az ötösért, pedig még egy hátra bukfenc sem megy nekik. Annyira életképtelenek 19 évesen..mindent anyuci csinál meg helyettük. Egyébként ezek a szülők lenézik azokat a fiatalokat akik nem egyetemre mennek egyből gimi után.(hozzátenném 90%-k nem egy képzett ember)

Miért kell ezt? Én pl. cukrász akarok lenni külföldön-nem valószínű,hogy lesz diplomám bármiből is-mivel engem ez érdekel, ehhez a szakhoz meg nem kell. Ha kérdezik barátomat,hogy barátnőd mi lesz?- Cukrász- Fúú tehát nem lesz diplomája?

Végezetül- 80%-a az osztálynak bölcsész-szakra fog menni.

Mi erről a véleményetek?

2013. febr. 18. 18:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

Igaza van kérdezőnek,kommunikáció szakkal őszintén milyen egzisztenciát épithetsz fel?

Biztos állás várja a Mekiben majd bruttó 100.000-ért.

De egy mérnök az más,ott nagyon komoly egzisztenciát épithetsz fel.

Nézzétek meg ezt a srácot: http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..

Na ő jól csinálja.

Én is azt mondom,hogy vagy jól kereső diplomát válassz vagy pedig egy jó szakmát.

Mert egy bölcsész papírral rendelkezőnek ezt fogom majd mondani:,,Egy big mek menüt kérek,nagy ásvány vízzel és egy vanília séket is,köszi szépen."

Egy IT-s szakember

2013. febr. 18. 23:59
 12/17 anonim ***** válasza:
72%

"Szerintetek tényleg gáz, ha valakinek nincs diplomája?"

nem, nem gáz

az a lényeg, hogy érts valamihez, amivel jól lehet keresni, és el tudod tartani a családodat

2013. febr. 19. 12:08
 13/17 anonim válasza:

Az nem gáz, ha valakinek nincs diplomája.

Az a gáz, ha valakinek nincs piacképes szakmája, nem ért semmihez, amivel boldogulhatna.

Valójában egy jó szakmunkás végzettség csipetnyi intelligenciával többet ér, mint egy "nesze semmi, fogd meg jól" diploma. (Kommunikáció és médiatudomány és társai...)

Egyébként lehet mérnök olyanból is, aki nem kitűnő tanuló! Nekem vannak ismerőseim, akik hármas matekkal elvégezték a villamosmérnök/gépészmérnök szakot.

Nem ment nekik könnyen, de most a szakmában dolgoznak és nem is keresnek rosszul. Jól tették a szüleik, hogy támogatták őket ebben. Persze ha valakinek nem megy valami, jobb nem erőltetni.

De önmagában a diploma nem érték, a szaktudás az érték, és az, ha valaki tényleg ért valamihez.

A mai fiatalok nagy része tényleg soká válik valóban felnőtté, de ez azért van, mert nincsenek rákényszerülve, a szülők mindent megcsinálnak helyettük.

A legtöbb ember hamar önállóvá, felnőtté tud válni, ha rákényszerül.

2013. febr. 19. 14:38
 14/17 anonim ***** válasza:

Az elmúlt kb. 5-7 évben elterjed az országban az úgynevezett "Menjünk egyetemre szindróma" Teljesen mindegy hogy hova miért és mi célból..de menjen egyetemre a gyerek. Vissza kellene állítani a diploma régi fényét, mert ma boldog-boldogtalan egyetemre akar menni.

Sajnos jó néhány büfé szak van, amely határon belül nem nyújt megélhetést de mégis "divat" Manapság 1-2 hiányszakma többet ér mint egy vacak diploma.

Mondom ezt diplomásként.

2013. febr. 19. 15:21
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem nem gáz ha valakinek nincs diplomája. Már bsc-vel is majdnem ott tartunk mint egy teknikusival. Én mikor felvételiztem olyan szakot kerestem ami érdekel, amit szívesen tanulnék. Hát nem egy gépészmérnöki (bár mérnöki)szakra esett a választásom. Szerettem. Egyelőre még keresgélek vele, de akkor, mikor felvételiztem el lehetett helyezkedni vele. Sok ismerősöm, csoporttársam viszont csak a buli vagy a papír kedvéért járt egyetemre. Na ennek nem látom értelmét. A bölcsészekre kitérve ha már szóba kerültek, én sem sokkal találkoztam, aki végzettségének teljes mértékben megfelelő munkakörben lett volna. De a jó, ügyes és tényleg értelmes, elhivatott bölcsészek azért még ha vért izzadva is de el tudnak helyezkedni. legtöbbjük pl. nem is marad, nem is akar azon a területen maradni. egyik ismerősöm is irodavezető valamilyen kereskedelmi vagy ilyesmi cégnél és jól is keres. Kellett neki magyartanárként hogy normálisan, szépen helyesen tudjon beszélni, írni stb és fel is vették. Nem védeni akarom őket mert én agrár egyetemre jártam és a bölcsészek hatalmas mértékben lenéztek minket, de leírni sem szeretném azért. ma pl. szerintem 1-2 végzettségen vagy szakmán kívül nincs is több, amivel el lehet helyezkedni. Ennyit erről. az ilyen anyuci azt mondta hogy ide menj dolognak is az egyetem 1 évéig lesz hatása, utána megemberesedik szerintem a legtöbb gyerkőc és a sarkára áll és otthagyja vagy vált. De az is lehet hogy szeretni fogja.
2013. febr. 19. 18:59
 16/17 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem gáz. Nekem történetesen van, de sok olyan embert ismerek, akinek nincs, és sokkal jobban él, mint én valaha is fogok.

A másik, hogy szerintem sem kell mindenkinek továbbtanulni, akinek nincs hozzá affinitása. Így is eléggé fel van hígulva a felsőoktatás, manapság már mindenkit felvesznek, a legtöbb szakot analfabéták is elvégzik, és ez szomorú, mert ezek miatt kevesebbet ér azoknak a diplomája is, akik még a régi rendszerben felvételiztek, és keményen megszenvedtek a félévi vizsgákkal, és valami tudást is felszedtek az iskolapadban.

Szerintem, ha valaki tudja mi szeretne lenni, és ez iránt elkötelezettséget érez, ne hagyja magát lebeszélni álmai munkájáról. Ha a cukrászat az, akkor minden áron legyen cukrász, mert az ember csak abban lehet igazán jó, amit szeret. Amit ő választott, és nem mások kényszerítettek rá.

Hajrá!

2013. febr. 22. 00:29
 17/17 anonim ***** válasza:
Hát a gimis 3-as matekkal nagyon nagy gondok lesznek az egyetemen :))
2013. febr. 25. 02:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!