Szerintetek tényleg gáz, ha valakinek nincs diplomája?
Sok családban nagyon fontos,hogy a gyerek kitűnő tanuló legyen és diplomát szerezzen.Anyuci meg apuci ráerőszakolja a gyerekét egy elméletileg jól fizető szakra aztán öröm és boldogság van. Környezetemben,konkrétan barátom oszt.társainak a szülei, annyira erőltetik az egyetem dolgot,hogy az hihetetlen. Előre kijelentették,hogy az ő gyerekük mérnök lesz-közben a gyerek épp 3-as matekból, de mégis inkább kifizetik neki az egyetemet, csak legyen mivel felvágni-"jaaaj az én fiam mérnöknek fog tanulni az egyik legjobb egyetemen" A fiú egyébként egyedül egy nagy bébi a nagyvilágban, de a többiek is ilyenek-lányok,fiúk egyaránt. Már 19 évesek, de addig nem jöhetnek ki a szobából míg nincs kész a lecke. Még rajzból is tanulnak otthon,hogy meg legyen a kitűnő átlag, tesitanártól nyaliznak az ötösért, pedig még egy hátra bukfenc sem megy nekik. Annyira életképtelenek 19 évesen..mindent anyuci csinál meg helyettük. Egyébként ezek a szülők lenézik azokat a fiatalokat akik nem egyetemre mennek egyből gimi után.(hozzátenném 90%-k nem egy képzett ember)
Miért kell ezt? Én pl. cukrász akarok lenni külföldön-nem valószínű,hogy lesz diplomám bármiből is-mivel engem ez érdekel, ehhez a szakhoz meg nem kell. Ha kérdezik barátomat,hogy barátnőd mi lesz?- Cukrász- Fúú tehát nem lesz diplomája?
Végezetül- 80%-a az osztálynak bölcsész-szakra fog menni.
Mi erről a véleményetek?
Azt akarják, hogy a gyereküknek jobb élete legyen mint nekik, Ez teljesen normális és természetes egy szülőtől.
Mondjuk én sem értem az minek megy gimnáziumba aki nem megy egyetemre, akkor szakközépbe kellett volna menni.
"Végezetül- 80%-a az osztálynak bölcsész-szakra fog menni."
Na már megint a bölcsészek szidása, tudod egyáltalán ott milyen szakok vannak?
Hehe, 3as matekkal nem sokáig fog mérnöknek tanulni...
Egyébként nem gáz, mitöbb szerintem sokkal rosszabb egy hasznontalan diploma, mint egy használható szakma, főleg ha valaki tényleg odateszi magát és jó szakember lesz.
hát erre annyit lehet mondani, hogy az ő bajuk... majd rájönnek, a "ráeröltetésekből" soha nem sül ki jó dolog, majd a gyerek elkerül koliba, aztán mindennap berúgva fog fetrengeni a konyhakövön lázadásból... sz biztos jó lesz a szüleinek, főleg ha majd mondjuk 3 félévet ki kell fizetniük utólag, mert a gyereküket kirúgják.
A bölcsészesek meg tényleg csak azért tanulnak, hogy legyen egy diplomájuk, ami jól mutat a falon, mert azon kívül mást nem fognak kezdeni vele.
Amúgy nekem is kiakadtak volna szerintem a szüleim, ha azt mondom, hogy nem akarok egyetemre menni, de csak azért, mert tudták és tudják most is, hogy minden képességem meg van hozzá, hogy jó diplomát szerezzek, amivel még kezdeni is lehet valamit.
Kapásból tudom,hogy az 2 bölcsész akar lenni,másik 3 andragógus, sokan mennek kommunikáció és médiatud.ra..
Ezek annyira semmilyen szakok. :) Szerintem
véleményem szerint elég szomorú, hogy sok szülő ráerőlteti a gyerekére a diplomát, de az ilyen ráerőltetésből csak az lesz, hogy a gyerek el se végzi az egyetemet ://
sajnos olyan társadalomban élünk, hogy egy takarítónőt lenéznek, pedig ők is ugyanolyan tisztességesen dolgoznak a pénzükért, mint mások és még egy bölcsész-hallgató is tanul! Nem szabad egy szakmát se lenézni... Sok bölcsészkaron végzett ismerősöm van(főleg kommunikációs), de egyik sem munkanélküli.
kérdező! a cukrász-szakma egy nagyon szép terültet :)) eleinte én is annak készültem, de végül másfelé terelődtem.
"Kapásból tudom,hogy az 2 bölcsész akar lenni,másik 3 andragógus, sokan mennek kommunikáció és médiatud.ra..
Ezek annyira semmilyen szakok"
itt tudod eléggé olyannak tűnsz mint a szülők.
azért mert elítélő vagy! attól még mert nem olyan választ írok, amit szeretnél, nem kellene felkapnod a vizet.
ha valaki kommunikációt akar tanulni, akkor nem szabad lenézni, hogy ő azt a területet választja! ez egy alap dolog azt hiszem, főleg egy 19 év körüli korosztálynak. nem a keresletről van itt szó... hanem arról, hogy mi akar valaki lenni! te cukrász akarsz lenni vagy csak azért akarsz lenni mert erre van kereslet? (egyébként már cukrászból is elég sok van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!