Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen egy tuti állásinterjú...

Milyen egy tuti állásinterjú szerinted?

Figyelt kérdés

Milyen elvárásoknak kell megfelelni? Hogyan kell viselkedni úgy hogy tutira azt mondják hogy igen ez az ember kell nekünk?

Mesélnétek hogy hogyan zajlott a sikeres állásinterjútok?

2013. febr. 18. 16:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Tapasztalataim szerint akkor tutira sikeres az állásinterjú, ha nem te adsz be önéletrajzot egy céghez, hanem ők keresnek meg, hogy dolgoznál-e náluk.
2013. febr. 18. 16:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer voltam olyan interjún, amiről tudtam, hogy tuti meglesz. Kb. két óra hosszat tartott, és közben teáztunk is a HR vezetővel :)

Szerintem akkor leszel tuti nyerő, ha a képzettségednek és a személyiségednek megfelelő állást választottál, és ezek tudatában magabiztosan lépsz fel.

2013. febr. 18. 16:53
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem bénázol, összeszedett vagy, mindenre tudsz válaszolni és kérdést is tudsz feltenni értelmesen!

Igényes a megjelenésed (nem vagy leragadva az általános iskolai fekete-fehérnél).

2013. febr. 18. 17:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én már több sikeres állásinterjún vagyok túl. (Legutóbb múlt héten, és fel is vettek) :)

Természetes vagyok. Nem görcsölök. Sokat mosolygok. Ja, mikor belépek, határozott a kézfogásom, nem erős, de nem is döglött hal szindróma. Ők elmondják amit akarnak, és én is kérdezgetek... céges dolgokat, pld. hogy mennyi idős a cég, hány fő dolgozik itt, akár személyes dolgot is, pld. hogy kikkel kell együtt dolgozni, lehet-e itt ebédelni, ilyesmiket. Ebből látják, hogy nem vagy nyámnyila, mersz kérdezni, magabiztos vagy. :) (Pedig sokszor de nem vagyok az, de el kell játszani). :)

2013. febr. 18. 17:40
 5/9 A kérdező kommentje:

Gratulálok, remélem engem is fel fognak venni, nekem holnap lesz az interjúm :)

Így egy év után már nagyon szeretném hogy összejöjjön. :D

2013. febr. 18. 18:30
 6/9 anonim válasza:

Attól is függ milyen a hr-es,

van aki a magabiztos kemény "legényeket" szereti, de van aki inkább a szerényebb emberkék közül választ. Bár ez egyértelműen attól is függ, milyen pozícióra kell ember.

2013. febr. 18. 19:32
 7/9 anonim ***** válasza:
4-es vagyok, majd írd meg légy szíves, hogy sikerült ma az interjúd, szorítok! :)
2013. febr. 19. 10:48
 8/9 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy tuti. Még akkor sem biztos, hogy te leszel a nyerő, ha úgy értékeled, hogy tökéletes választ adtál minden kérdésükre, és láttad a szemükben felcsillanni azt a bizonyos fényt, a szimpátia fényét. Mindig lehet egy nálad jobb. És nem szabad elfeledkezni a szubjektív tényezőről, ami pusztán abból fakad, hogy emberek vagyunk, és bizony ítélünk a külső, illetve az első benyomásaink alapján is. Sok tényezőnek kell egyidejűleg klappolni, hogy valaki biztos befutó legyen. Ezért olyan nehéz állást találni. Én mindkét oldalról ismerem a problémát, mert HR-es vagyok, és korábban nagyon sok állásinterjún vettem részt úgy is, mint álláskereső.

Amivel el lehet rontani:

1. nem megfelelő öltözet

2. felkészültség hiánya

3. idegen nyelvű interjú során képtelen folyamatosan beszélni

4. tőmondatokban válaszol a kérdésekre, vagy épp ellenkezőleg, minden kérdésre kiselőadással válaszol, csak épp a lényeg hiányzik

5. nem tudja magát jellemezni néhány szóban

6. fogalma sincs, mivel foglalkozik a cég, és miről szól a munkakör

7. rögtön a fizetésre vonatkozó kérdés az első, amit feltesz

8. nagyon ideges, zavarban van, ezért elvérzik a szakmai kérdéseken

9. nem készült fel kérdésekkel az állást vagy a céget illetően

...

2013. febr. 22. 00:41
 9/9 A kérdező kommentje:

7-es, eddig nem értesítettek vissza hogy felvesznek-e...

Maga az interjú fura volt, mert mintha nem olvasták volna az önéletrajzomat úgy csodálkoztak rá pl. arra is hogy csak pályakezdő vagyok. Innentől meg már látszott rajtuk hogy be is akarják fejezni. A munkáról is elég össze-vissza beszéltek... Ahhoz képest hogy kormányhivatal volt, eléggé komolytalannak tűnt az egész.

2013. febr. 22. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!