Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit lehet csinálnom hogy...

Mit lehet csinálnom hogy kitörjek így pályakezdőként? Nagyon durva ez a nagybetűs élet. Többi lentebb.

Figyelt kérdés

Pálya kezdő vagyok, szakmunkásvizsgával és már fél éve nincsen munkám! Minden egyes nap küldöm az önéletrajzokat, adom oda személyesen, szóltam minden ismerősnek hátha tudnak valamit.. de semmi nincs.

A TB-t bezzeg fizetnem kell havonta (4500Ft) pedig nem is járok orvoshoz...

Most haljunk éhen mi pályakezdők vagy hogy gondolták ezt? Szinte bármilyen munkát elvállalnék, takarítást stb. De a drága jó munkahirdetők 100-ból egyszer válaszolnak vissza, akkor is csak azt hogy mást vettek fel..

Van valami ötlet? Vagy tegyek le egy másik szakmát ami min. 150.000 Ft? Azt hogy fizessem ki? És amíg oda járok mit eszek?

2013. febr. 18. 13:48
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%

Hogy mi az ami agymosásra utal? Olvasd már vissza az "értelmiségi" válaszaidat, írtál!

"Az eladó nem éppen komoly szakma. Úgy értem, nem kell hozzá komoly képzettség, elég ha tud az ember normálisan kommunikálni. Ha pedig az adott cég profiljához ért is kicsit, akkor nyerő." Mi van?! Ha valaki ezt ki tudja jelenteni bármiről főleg úgy, hogy nem próbálta annak részvétem. Én hiszek a kérdezőnek, hogy sok energiát fektetett bele, és tudod ha valamit komolyan akarsz csinálni akkor bármi legyen is az ahhoz komolyan kell tanulni, gyakorlatot szerezni. Gondolom szerinted a lángos sütő sem egy komoly szakma, de kiváncsi lennék, ha odaállítanának hány embernek okoznál gyomorrontást...Ennek ellenére valószínűleg szivesen betermeled, de el már nem ismernéd egy ilyen ember munkáját!

"Én tleg nem értem amúgy, hogy komolyan azt hitted a szakmaválasztásnál, hogy az "eladó" piacképes lesz?" Na ezek azok az agymosott szövegek, amit minden képzéssel/továbbtanulással kapcsolatos rendezvényen sulykolnak az emberekbe, hogy válasszunk piacképes szakmát, stb. Akkor most megkérdezném: szerinted már az oviban tisztában kellett volna lennie a piacképes szakmákkal és már akkor orientálódhatott volna valamelyik felé? És hol van itt az állam és a társadalom szerepe? Talán nem az oktatásügy vezetőinek van erre a legjobb rálátása, hogy mi a piacképes? Miért indítanak egyáltalán olyan képzéseket amivel semmire sem megy az ember?! Így nemcsak a saját élete csődöl be, hanem haszontalan lesz a társadalom számára (aki nem mellesleg fizette az ő képzését)!

"elárulom, hogy az, hogy tanulsz meg dolgozol valamin, még nem jelenti, hogy használható vagy értékes eredménye is lesz. nem azt mondom, h semmit nem ér az eredmény, csak nem biztos, hogy annyit mint amennyi munkát belefektettél." Ugyanaz...

"ha perfekt német vagy (gondolom felsőfokú vizsgád is van), akkor nagyon könnyen fogsz találni irodai állást, vagy fordítást ott előny. Elárulom, hogy a pult mögött többnyire nem szükséges." Mi van?! Te hol élsz? Kerestél mostanság munkát? Irodaival szerintem nem sokan találkoznak manapság, max. ha ismerős nyom be. A másik meg, azért, mert valakinek van nyelvvizsgája attól még nem úgy megy, hogy beesik az utcáról és kezdhet fordítani! Nem ártana utánanézned mielőtt hülyeségeket szövegelsz! Nem mellesleg én voltam már olyan állásinterjún, ahol német nyelvet beszélő eladót is kerestek (kb. 1,5 éve), úgyhogy igenis hasznos "elárulom neked"! Nem értem, miért mindig az osztja az észt akinek halvány lila gőze sincs a témáról!

"Amit a suliban megtanultál, annak a nagy részét az életben nem fogod használni. Senkit nem érdekel, hogy te milyen sokat tanultál. Az érdekli a munkáltatót, hogy neki hasznos vagy e a meghirdetett állásra." Szerinted nincs egy kis ellentmondás ebben a szövegben?! Hogy is van ez? Amit tanulunk, azt nem fogjuk használni, de azért legyünk hasznosak a munkáltató számára. Mégis hogyan?! Na ez a baj az oktatással!

"Nem leszel jobb munkaerő azért mert végigültél 40 órát és írtál 3 5-ös röpdogát "pszichológiából". A kérdés, hogy képes vagy e a pult mögött állni, kiszolgálni a vevőt és jól visszaadni a pénzből." Ugyanaz. Akkor a gyakorlati oktatással van a baj, ez nem a diák hibája. Vajon mégis ki volt előbb a tanár vagy a diák? Tehát, ha tanár vagy az oktatási rendszer "hülye", akkor nem lesz képes jó minőségű munkaerőt kitermelni.

"Nem becsültelek le, csak épp a tényeket közöltem. Nem tehetek róla ha fáj az igazság.

A személyeskedéssel nem érsz el semmit, max kiadod magadból a dühöt, persze az se utolsó dolog, de előrébb nem fogsz lépni tőle, melód nem lesz ettől még." Most fel akarsz vágni vagy mi? Ez aztán nagyon hasznos a Kérdező számára, főleg, hogy többnyire, azért bíráltad, hogy miért döntött így, miért döntött úgy a múltban. Szerintem a Kérdező nem a tényekre volt kíváncsi...valószínűleg tisztában van vele, ezért írta ki ezt a kérdést. A magyar nyelv értelmezésével bajaid vannak, bár nagyon sulykolod a nyelvvizsga-témát!

"Mi nem fortyogunk. Azt te teszed. Jobb is ha nem mész el dolgozni, nem vagy eléggé érett hozzá úgy néz ki." Igen nem elég érett hozzá, mert nyalizni tudni kell!

"U.I.: De arra nem reagáltál, hogy ugye felsőfokú vagy németből?" De gondolom te "felsőfokú vagy németből"(ezt a csodálatos megfogalmazást így elsőre nem könnyű értelmezni, de gondolom ez a mondanivalója: =van felsőfokú nyelvvizsgád). Ezzel megint fel akartál vágni vagy mi? Neked van?!

Na ennyit az agymosott (tudd már születésedkor, hogy milyen piacképes pályát válassz, tanulj élethosszig, legyen minél több nyelvvizsgád, légy hasznos a munkáltató számára,...), elcsépelt szövegekről, amit bárki ide tud idézni nem kell hozzá gondolkodni tudni... válaszaid hasznossága szerintem: 0

2013. márc. 13. 23:29
 22/26 anonim ***** válasza:

Nah szócsata :)

"Mi van?! Ha valaki ezt ki tudja jelenteni bármiről főleg úgy, hogy nem próbálta annak részvétem. Én hiszek a kérdezőnek, hogy sok energiát fektetett bele, és tudod ha valamit komolyan akarsz csinálni akkor bármi legyen is az ahhoz komolyan kell tanulni, gyakorlatot szerezni."

Attól, hogy valaki komolyan dolgozik valamin, még nem jelenti, hogy értékes eredményt tud termelni. Hiába ásom fel az Alföldet, ha az nem lesz jó semmire.

"Gondolom szerinted a lángos sütő sem egy komoly szakma, de kiváncsi lennék, ha odaállítanának hány embernek okoznál gyomorrontást...Ennek ellenére valószínűleg szivesen betermeled, de el már nem ismernéd egy ilyen ember munkáját! "

Elismerem a lángossütő munkáját, az utcaseprőjét is. Ettől még nem lesz komoly szakma egyik se, mivel bárki képes betanulni. Nem szükséges hozzá iskola, nem szükséges hozzá komoly tanulmány, az emberek 95%-a alkalmas rá. Így aki ilyen "karriert" választ, az nem számíthat túl sok jóra.

"Akkor most megkérdezném: szerinted már az oviban tisztában kellett volna lennie a piacképes szakmákkal és már akkor orientálódhatott volna valamelyik felé?"

Kicsit félrebeszélsz a túlzásaiddal.

"És hol van itt az állam és a társadalom szerepe? Talán nem az oktatásügy vezetőinek van erre a legjobb rálátása, hogy mi a piacképes? Miért indítanak egyáltalán olyan képzéseket amivel semmire sem megy az ember?! Így nemcsak a saját élete csődöl be, hanem haszontalan lesz a társadalom számára (aki nem mellesleg fizette az ő képzését)!"

Mondj nekem egy olyan dátumot, amikor az eladói szakma piacképes volt. Mikor volt olyan, hogy az emberek többsége nem volt alkalmas eladónak?

Miért indítanak ilyen képzéseket? Pénz-pénz-pénz, az iskola ebből él. Államtól ne vérj ebben segítséget.

"A másik meg, azért, mert valakinek van nyelvvizsgája attól még nem úgy megy, hogy beesik az utcáról és kezdhet fordítani! Nem ártana utánanézned mielőtt hülyeségeket szövegelsz!"

Nem hát, tenni kell érte, és persze valóban perfekt nyelvtudás kell hozzá. Nem csak túlozgatások mint a kérdezőnél.

"Nem mellesleg én voltam már olyan állásinterjún, ahol német nyelvet beszélő eladót is kerestek (kb. 1,5 éve), úgyhogy igenis hasznos "elárulom neked"! "

Nahát, én meg láttam már irodai állást nem csókos által meghirdetve. Tehát?

"Nem értem, miért mindig az osztja az észt akinek halvány lila gőze sincs a témáról!"

Ez rád igaz, nem rám.

"Szerinted nincs egy kis ellentmondás ebben a szövegben?! Hogy is van ez? Amit tanulunk, azt nem fogjuk használni, de azért legyünk hasznosak a munkáltató számára. Mégis hogyan?! Na ez a baj az oktatással!"

Nem érzek ellentmondást. Az iskola önmagában kevés. Hogyan? Szorgalommal, nem csak a kötelező feladatokkal. Folyamatos kutatással, tanulással, érdeklődéssel.

"Ugyanaz. Akkor a gyakorlati oktatással van a baj, ez nem a diák hibája. Vajon mégis ki volt előbb a tanár vagy a diák? Tehát, ha tanár vagy az oktatási rendszer "hülye", akkor nem lesz képes jó minőségű munkaerőt kitermelni. "

Egy lakatosnak hasznos a gyakorlati óra. Egy programozónak is. Egy eladónál milyen gyakorlati órát akarsz? Álljon be a pad mögé ,és játsza el az osztálytársaival, hogy az kér 10dkg felvágottat? Általános eladó bárkiből lehet. Betanított munka.

"Most fel akarsz vágni vagy mi?"

A kérdésnek nem sok értelme van, semmi felvágásról nem volt szó.

"Ez aztán nagyon hasznos a Kérdező számára, főleg, hogy többnyire, azért bíráltad, hogy miért döntött így, miért döntött úgy a múltban. Szerintem a Kérdező nem a tényekre volt kíváncsi...valószínűleg tisztában van vele, ezért írta ki ezt a kérdést. A magyar nyelv értelmezésével bajaid vannak, bár nagyon sulykolod a nyelvvizsga-témát!"

Nem igazán volt tisztában vele, hisz kitartott amellett, hogy ő nagyon sokat tanult és baromira értékes munkaerő csak mindenki hülye.

Látom kezdenek elfogyni az érvek, hogy jön a személyeskedés a helyesírásomra. Nem süllyedek le a szintedre, hogy visszavágjak.

"Igen nem elég érett hozzá, mert nyalizni tudni kell!"

Jobb lett volna a helyesírásba belekötni, mert ez még szánalmasabb hozzászólás lett.

"De gondolom te "felsőfokú vagy németből"(ezt a csodálatos megfogalmazást így elsőre nem könnyű értelmezni, de gondolom ez a mondanivalója: =van felsőfokú nyelvvizsgád). Ezzel megint fel akartál vágni vagy mi? Neked van?! "

Megint a személyeskedés.

Nos, nyelvvizsgám nincs, viszont van tudásom, szakmám (nem egyetem/fősuli), és volt több munkahelyem, egyik se volt csókos. Most is van munkahelyem, egyszerre több is, és eléggé jól keresek. Úgy érzem, hogy elértem pár dolgot, van mögöttem tapasztalat amiből beszélhetek. Te vajon elmondhatod ezt?

Mi a szakmád? Hány éves vagy és milyen munkád van?

U.I.: a barátnőm kb negyedannyit keres mint én és nem túl kellemes a munkaköre. Nem azt a szakmát tolja amit tanult. Nem nézem le őt se emiatt, sőt büszke vagyok rá, hogy még mindig csinálja, pedig mondtam neki, hogy ha akar mondjon fel, majd talál mást. Amikor nem volt munkája, akkor se néztem le, hanem támogattam, mivel nem mindenki másban kereste a hibát, hanem inkább küzdött azért, hogy elérjen valamit. Egyszer ennek meglesz az eredménye.

Ti ezzel a hozzáállással évek múlva is ugyanott lesztek mint most.

2013. márc. 14. 00:34
 23/26 anonim ***** válasza:

Gratulálok. Megint kaptunk egy kis ízelítőt az agymosott szövegedből. És mindezt még 00:34-kor be kellett írni, nem bírtál volna lefeküdni úgy, hogy ne reagálj, te elfoglalt ember, aki több állásban is dolgozik...Tudod szerintem, ha tényleg olyan sikeres és elégedett lennél az életeddel, akkor nem ide irogatnál...De valószínűleg nálad sem stimmel valami, csak nem mered bevallani, ehelyett jössz az ilyen "majd én megmondom, hogy kell jól csinálni" szöveggel. Figyelj, ha javasolhatok valamit, (tényleg maximális jóindulattal), akkor próbáld meg edzeni az agysejtjeidet!

Amúgy te tényleg így gondolkozol, vagy csak ugratsz?! Ha a második akkor, gondolom vagy 14 alatt vagy, vagy 70 fölött, de akkor meg nem itt kellene szórakozni...

2013. márc. 14. 22:14
 24/26 anonim ***** válasza:
50%

látom tényleg elfogytak az érvek, hogy csak személyeskedni bírsz :)

Amúgy programozó vagyok, az utóbbi időben éjjel megy jól a munka. A gyík általában két sor közötti pihentető.

Persze az igaz, hogy a hozzád hasonlókkal nem kéne leállni vitatkozni.

Sikeres vagyok azt elhiszed e vagy sem, nem számít, nem okozol bennem lelki törést vele.

2013. márc. 14. 22:37
 25/26 anonim ***** válasza:

Te kezdtél el személyeskedni a kérdezővel. Akkor minek jössz ide, ha csak bírálod a kérdezőt?!

Másrészt, azok közül a programozók közül akiket én ismerek, csak az tényleg sikeres aki fősulin végzett. A középszintű végzettségű "programozók" (akiket én ismerek) nem vitték különösebben sokra (hacsak siker alatt nem azt értjük, hogy van munkájuk).

Ez a beszélgetés kezd egyre inkább fárasztani, úgyhogy azt hiszem én befejeztem. Szia

2013. márc. 15. 20:35
 26/26 anonim ***** válasza:

Nem gond, én csak reagáltam az ostobaságaidra :)

A többire inkább no komment.

2013. márc. 15. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!