Jár valami támogatás annak, aki már több mint egy éve regisztrált munkanélküli?
Figyelt kérdés
2012. Január 16-án regisztráltattam magam, ekkortól járt 90 napig járadék, mert előtte 3 évig dolgoztam egy cégnél. De azóta semmit senkitől nem kapok, munkalehetőség 0. Meddig tarthat ez a semmilyen állapot? Munkalehetőség semmi, a munkaügyi központ nem segít munkát találni, csak 3 havonta behívnak, 1 percre. Számíthatok tőlük valami támogatásra? (Tudom hogy szociális segélyt lehet kérni önkormányzattól, de arra nem vagyok jogosult, mert a férjemnek van egy 80ft-os fizetése, és ezért alkalmi munkára sem küldhetnek, mert nem kapok szociális segélyt. Már rákérdeztem.)
Köszönöm.
2013. febr. 13. 11:35
2/2 Morzsa válasza:
Ismerősöm ugyanezzel a problémával küzd.Ő is 1 éve nem talál munkát,és nem is alkalmazzák,mert a legtöbb helyre csak olyanokat vesznek fel,akik után jár a támogatás.De mivel nem jár neki semmilyen pénz,így senki sem alkalmazza.Viszont volt az önkormányzatnál,és elég rendesen rácsapott az asztalra,kérdőre vonta őket,hogy most már akkor soha nem fog tudni dolgozni,mert nem jogosult semmilyen ellátásra?Na,és ekkor mondták neki,hogy jelentkezzen közmunkára(takarítás,levélhordás,konyhai kisegítő).És már ott az irodán kapott egy papírt,amivel mennie kell hétfőn orvosi vizsgálatra,utána vissza az önk-hoz mert munkavédelmi előadás lesz,meg munkaszerződés aláírása,és már szerdán mehet dolgozni.Szerintem érdeklődj te is,hátha sikerrel jársz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!