Miből élnek a munkanélküliek?
Te ne rettegjél, anyádnak kéne szégyellnie magát, hogy affelé orientált, hogy egy értéktelen, semmit nem érő diplomát tegyél le (ezt csak feltételezem, de valószínűleg nem mérnök vagy), hogy "a gyerekéből főnök legyen". Ha mondjuk CNC esztergályos lettél volna, vagy valami, amivel manapság lehetne valamit kezdeni, nyilván nem itt tartanál.
Mondd meg neki, hogy anyu, megváltozott a világ, nem úgy vannak a dolgok, ahogy te elképzelted.
Ezt nyilván nem fogja megérteni, mert az ő idejében egy diplomás azonnal kapott munkát. Azt nem képes felfogni, hogy manapság a képzés színvonala annyira lecsökkent, hogy egy mai noname kommunikáció főiskolás se ér annyit, mint az ő idejében egy érettségis, hiába főiskola. Meg hát, amennyi ilyen van, nem is kell egyik se sehova.
Ezért neked kell változtatnod: felejtsd el a diplomát, tagadd le, menjél el árufeltöltőnek a Tescoba, vagy bárhova. Az is pénz.
Ja, és a mostani diáktüntetőket meg köpjed le, ha látod őket, mert ők az ellen harcolnak, hogy mások más körülmények között kezdjenek nulla tapasztalattal az egyetemről kikerülve. Ez, így, ugyanis ide vezet.
12-es mintha az én anyám írta volna le, képes volt lebeszélni arról, hogy mérnök legyek, mert az nem női munka és "piszkos", hiba nyertem az OKTV-ket.
Van egy semmire se jó diplomám egy neves egyetemről, 1,5 év munkanélküliség után minimálbéres irodai munkám van. Legalább van.
Ő először kétségbeesett, aztán felvetetett kínai étterembe feketén 12 órában halat és krumplit pucolni de onnan meg kiraktak, mert találtak olcsóbb munkaerőt.
"És te hogy jössz ahhoz h anyámat megszólod?"
Busszal.
A 12-es velőset mond, bár a szegény anya nem szégyenli, hanem szomorúan konstatálja a helyzetet. Biztos vagyok benne,h legjobb tudása szerint javasolta a diplomát. Elvégre azzal mégiscsak több esély van, mint érettségivel de szakma nélkül.
A végzettséged pedig nagyon jó, (logisztika,körömápoló és az út szakma, nyelvtudás) nem is értem, hogy nem kapsz munkát, nem minimálbérest. Remélem azóta már megtaláltad:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!