Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Arra vagyok kíváncsi, valóban...

Arra vagyok kíváncsi, valóban jól tudom-e a lentebb írtakat?

Figyelt kérdés
Olyan hozzáértő szakember válaszát váram, aki jártass ilyen ügyekben. Állandó éjszakai műszakba dolgozom, heti hat napot, ami azt jelenti, hogy havi 3 alkalommal vasárnap is kell mennem dolgozni, sőt ünnepnapokon is, ha az úgy esik. Tudom, hogy az éven változott a törvény, de ellőtte, úgy tudomásom szerint, ha munkaszüneti nap, vagy ünnepnap kellett dolgozni, akkor arra a napra 100 % -os túlórát kellett volna számolni. Az én esetemben ez azt jelenti, mivel a műszakom este 7 órától kezdődik, akkor elvileg 19 órától 00 óráig, vagyis 5 óra 100 %-os túlórát kellett volna a munkáltatómnak elszámolnia. Arra vagyok kíváncsi, valóban így van-e? Ha igen, visszamenőleg lehet-e a kifizetetlen bért követelni a munkaadótól?

#túlóra #hétvégi bérezés #munkaszüneti nap bérezése
2013. febr. 8. 12:14
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!