Tényleg ilyen keveset keres egy bűnügyi nyomozó?
Először is remélem jó témaközbe írtam, ez állt a legközelebb hozzá szerintem..
Mindenhol azt írják, hogy nettó 150e körül keresnek, és ahhoz képest, hogy mennyire nehéz bejutni nekem ez kevésnek tűnik. Na meg elég sokat dolgoznak, úgyhogy nem tűnik reálisnak. Gondolkoztam ezen a munkán, de ha már azt a sok pontot megszerzem, akkor célszerűbb lenne olyannak továbbtanulni amivel jobban megélek..
Majd belelóg a kezed a bilibe..
Nettó 150 ezer forint kifejezetten jó fizetés ma Magyarországon.
"Nettó 150 ezer forint kifejezetten jó fizetés ma Magyarországon."
Magyarországon sem kiemelkedő fizetés ez, a világ jobbik felén meg ennyi pénzt egy részmunkaidős takarító keres. Úgyhogy viszonyítás kérdése az egész, hogy sok-e vagy kevés dolog. 150.000 Ft a megélhetésre elég, de ennyiből nem lehet ÉLNI.
Azért szerintem több, mert tuti van túlóra pénz.
Plusz gondolom lehetsz később mondjuk alosztály vezető vagy csoport vezető, ami már jobban fizet.
Egyébként meg valóban ez a gáz, h itt mindenki az első körben már százezreket akár keresni, csak mert elvégzett egy iskolát....
"eg valóban ez a gáz, h itt mindenki az első körben már százezreket akár keresni, csak mert elvégzett egy iskolát...."
Egy ember általában azért tanul, hogy avval többet keressen, mint egy gyári munkás! Nem a 70.000 Ft-nak kellene az etalonnak lennie, csak azért mert más nem vitte semmire.
Igen, sajnos tényleg ilyen keveset.
És ez nem is attól függ, hogy hogyan végzi a munkáját.
A hivatásos állományra vonatkozó bértábla (alapilletmény + pótlékok) alapján kapja a fizetését, ez pedig a beosztástól (és csak kis mértékben a rendfokozattól) függ. Vagyis lehet bármilyen kiváló a munkája, akkor is nagyjából annyit fog keresni, mint az a kollégája, aki egész évben egy tyúktolvajt sem tudott elkapni.
Prémiumot ugyan lehetne adni neki, de a közszférában dolgozóknál évek óta bér- és létszámstop van, ami persze az ország helyzete miatt érthető, de így nem lehet megtartani a jó munkaerőket - még a rendőrségnél sem.
Nem arról van szó, h 70-et keressen, de 150 ezer forint úgy, h még betanul nem rossz.
Ha most adnak neki 300-at, két év múlva az lesz majd a baja, h miért nem 400?
Ha tanultál volna vezetéselméletet tudnád, h jobb kisebb fizetést adni, majd folyamatosan növelni, mert ezáltal ösztönzöd a beosztottadat plusz a munkamorál is jobb lesz.
Ha meg megadod a maxot, ami belefér akkor meg csak a rinya lesz.
Köszönöm a válaszokat:) Kezdetnek tényleg nem rossz, főleg egy fiatalnak, de ha ez az összeg nem nő, akkor egy idő után lehet kevés lesz (családalapításnál pl) Természetesen meglehet élni ennyiből is, de nem mindegy hogy:) Ahogy írtam, ha már ennyit szenvedek érte, plusz utána a munkahelyen is rengeteget vagyok bent, abban a kevés szabadidőmben szeretném ha azt tehetném, amit szeretek és nem kéne számolgatnom, hogy megvehetek-e ezt-azt a következő fizetésig..
Jöhetnek még válaszok, kíváncsi vagyok mindenki véleményére, tanácsára! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!