Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Túl keveset mondtam fizetési...

Túl keveset mondtam fizetési igénynek:S Mikor kérhetek emelést?

Figyelt kérdés
Budapesten, heti 4napot fogok dolgozni 8 órában, számlázással kell foglalkoznom, diplomám csak 2014ben lesz, ez az első munkahelyem, ezeket figyelembe véve elég szerény, 80 ezer Ftos fizetési igényt mondtam. Ezt nem magamtól találtam ki, hanem az egyik ott dolgozó nő súgott, azt mondta heti 5 napra 8 órában reális a 100ezer, én ezt csökkentettem arányosan. Erre most,h felvettek, azt mondja, kérhettem volna többet is-.- Még jó,h rá hallgattam, és különben is azt hittem,h én is mondok vmit és ők is, mert még meg is kérdeztem egy HRes ismerősöm,h mennyire befolyásolja a tényleges fizetésem, amit én mondok, és azt mondta,h csak kíváncsiságból kérdezik, de általában nem befolyásolja:/ Háát ezt megszívtam,mert ha ennyit kértem, ők most ennyit is fognak adni... Mikor mondhatom azt,h jó lenne most már,ha emelnének rajta,mert ennyiből éhen is halhatok, ha bármi közbe jön?

2013. jan. 25. 16:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Már ne is haragudj, egyetemre jársz - ennek azt kéne jelentenie, hogy nem vagy teljesen hülye.

Mit hittél, hogyha azt mondod, hogy Csókolom, én 80e forintot kérek ezért a melóért akkor hátbaveregetnek, hogy milyen kedves, szerény kislány vagy és azt mondják, hogy legyen inkább 120e?

Az első 3 hónapban (ill. amíg a próbaidőd tart) ne nagyon kéregess emelést, mert rögtön repülhetsz. Utána lehet próbálkozni, de ne hidd egy percig sem, hogy egy végzettséget nem igénylő irodai munkára heti 32 órában 80K-ért nem állnak sorba az emberek. Úgyhogy ennek fényében kéregess.

2013. jan. 25. 17:55
 2/3 anonim ***** válasza:

HA felvesznek, és HA 80 ezret kínálnak (lehet, hogy 90-100 körül fognak, vagy akár többet is) akkor bizony dolgozz annyiért. Minimum 1 évig ne is pedzegesd a pénzkérdést.

Ha te kértél annyit, az azt jelenti, hogy te elégedett vagy annyival (ha nem tudsz dönteni, hanem hagyod hogy mások - ebben az esetben egy ott dolgozó kolléga - döntsön helyetted, akkor vállald a következményeit).

2013. jan. 25. 18:11
 3/3 anonim ***** válasza:

Jó neked, én diplomával foglalkozom számlázással és adminisztrálással heti 5 napot, csak 70-et kapok. Ugrálni meg nem fogok az emelésért mert akkor szépen kirúgnak és jön más, még hozzám is jönnek az önéletrajzok, hogy jelentkeznének - a helyemre.

Szerintem is 1 évig mindenképp várj a dologgal, attól függ mi lesz akkor Magyarországon, bár addig úgysem fogunk kilábalni a válságból.

Teljes joggal diplomázás után kérhetnél emelést - ha maradsz.

Próbaidő után esetleg a cafeteria, utazási hozzájárulás, bérlet, mindenféle utalvány dobhatja meg - ha lehet ilyenekért kuncsorogni.

2013. jan. 25. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!