Manapság egy 160 ezres fizetés mennyire számít jólkeresőnek?
Attól függ hol. Ha feltesszük, hogy a válaszolók többsége itt is alacsony jövedelmű, akkor mindenki azt fogja mondani, hogy sok.
Megint csak, ha közalkalmazott vagy, akkor sok.
De ha hiányszakmában vagy, akkor nem feltétlenül jó. Például mérnököt láttam már 320 ezres nettó kezdőfizetéssel, de jogászt is 180-nal, stb.
Én 150-nel kezdtem üzleti, pénzügyi területen és ahhoz képest jónak tartom a tiédet is. :D
Hol dolgozol?
Igaz, mindennek a mértéke az ember (és a szakma), de ettől függetlenül zsíros kis fizetés, én nem kezdőként is elfogadnám. Pontosan a felét keresem, szakképzetten.
de tényleg, mit dolgozol? És miért nem tudod eldönteni,hogy jó-e? Ezt nem értem.
Hol, hol, hol?
Borsodban császár vagy belőle, míg Pesten átlagos fizetés.
Magyarországi viszonylatban, amúgy jó kezdőfizetésnek számít.
Ausztriában pedig a szoc. segély több ennél.
Én diákként keresek 110-et, és baromira keveslem... (nem otthon lakok a szüleimmel), semmire nem elég! (Pesten!)
Utolsó: Igen, igazad van, DE ott az étel is jóval drágább, kb 1 hónapja voltam Bécsben, bementünk a SPAR-ba ... 2 euró a legolcsóbb PÁRIZSI!...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!