Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a véleményetek erről?...

Mi a véleményetek erről? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A véleményetekre lennék kíváncsi. A diszkrétség kedvéért nem mondom el a kórház nevét, ahol állásinterjún voltam. Egészen addig, amíg el nem mondtam, hogy epilepsziás vagyok, már minden megvolt, minden rendben volt. Amint elárultam hogy epilepsziás vagyok, pár napra rá visszavonták a papírom, és közölték h őszintén sajnálják, de náluk bizony létszámstop van.

Egy kérdés van mindössze napok óta a fejemben:

Titkoljam el, és imádkozzak h ne bent kapjak rohamot, vagy mondjam meg őszintén, és bízzak a jóhiszeműségükben?

Tisztelettel,

Egy fiatal álláskereső

ui.: Mivel fontos lehet a válaszadásban: 20 éves férfi vagyok, 1 év munkatapasztalattal.

2013. jan. 25. 22:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem mondtad, milyen munkakörre jelentkeztél. Nagyon nem mindegy, hogy irodába nem vettek fel az epilepszia miatt, vagy mondjuk műtősnek. Utóbbi esetben érthető, mégsem zuhanhatsz rá szegény betegekre, vagy ejtheted el őket, ha rádjön a roham.
2013. jan. 25. 23:12
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Volt egy ismerősöm aki szintén epilepsziás volt és ápolónak tanult. Őt ki is rúgták a suliból valami mondvacsinált okból. Neki mondjuk kis rohamai is voltak. Ezzel veszélyeztethette volna a beteg életét vagy hasonló. Meg állítólag megijesztette vele a betegeket. Le is tolták miután felvették hogy ezt miért nem mondta az alkalmasságin. Neked ez nem volt kizáró tényező? Amúgy valamilyen idősek otthonába vagy hasonló helyre nem vennének fel könnyebben?
2013. jan. 25. 23:24
 3/12 anonim ***** válasza:
25%
Mindenképpen titkold el. Végül is nincs rád írva. Látod felvettek volna. Ha őszínte vagy, nem fogsz állást kapni sajnos, pláne egészségügyben. Nem tudom mennyire komoly a baj, de mégsem ülhetsz otthon tétlenül, végül is nincs vesztenivalód, ha munkahelyeden rád jön. Meg már mint írod, 1 évig volt munkád. Így biztos nem volt semmi baj. Szóva én a helyedben eltitkolnám.
2013. jan. 25. 23:56
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyos munkaköröknél érhető ha kizáró ok.

Én pilóta,búvároktató és zongoratanár szerettem volna lenni. De egyik pályát sem választottam mert az asztma és a halláskárosodás kizáró ok mindegyik hivatásnál. Az epilepszia is kizáró ok sok munkakörnél.

2013. jan. 25. 23:56
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondold mg, hogy épp egy infúziót kötsz be, és rád jön a roham, a betegből meg elkezd pulzálni a vér.
2013. jan. 26. 01:09
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

"Mindenképpen titkold el. Végül is nincs rád írva. Látod felvettek volna."

De krva bölcs vagy...

Remélem majd mikor éppen téged tolnak be a műtőbe akkor kap az ápolód egy jó kis rohamot és mikor félig el vagy kábulva rádzuhan, kitépi az infúziót a karodból és te félájultan még segítségért sem tudsz majd kiáltani....

A kérdezőtől elnézést kérek, ha irodistának vagy takarítónak jelentkezett.

2013. jan. 26. 10:37
 7/12 anonim ***** válasza:
Csak a többieket tudom ismételni. A MUNKAKÖRTŐL függ. Az egészségügy alapvetően veszélyes üzem, így nem nagyon lehet kockáztatni, emiatt jogosan járt el a munkaadó. (Bár jól írták, hogy a pozíció megnevezése sokat segített volna).
2013. jan. 26. 11:02
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Milyen munkakör?? Pont a lényeget hagytad ki ..

Nagyon sajnálatos és fájdalmas,hogy önhibádon kivül esel el sok lehetőségtől a betegséged miatt ,de őszintén,valahol érthető is,hogy egy kórházba nem vettek fel.

Másrészről,ha ez kicsit jobb kedvre derít,valóban létszámstopp van a legtöbb kórházban (és nem azért,mer annyi az eü.-s,hanem mert nincs pénzük több embert fizetni,vagy nem akarnak,és ezér végzi 1 ember 3 munkáját) .

2013. jan. 26. 15:48
 9/12 A kérdező kommentje:
Ápolónak jelentkeztem, "csökkentett munkakörrel" ... tehát nem szurhatok.
2013. jan. 26. 20:36
 10/12 A kérdező kommentje:
A félreértések elkerülése végett, a szakmámat úgy hívják hogy "ápolási aszisztens" tehát aszisztálok az ápolónőnek.
2013. jan. 26. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!