Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nincs munkám, mert nincs...

Nincs munkám, mert nincs tapasztalatom, nincs tapasztalatom, mert nincs munkám, mit csináljak?

Figyelt kérdés

2013. jan. 21. 19:17
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

Igen itt élünk. Legyél fiatal pályakezdő 10 év tapasztalattal...

Keres keres keres, és egyszer csak sikerül, ez személyes tapasztalat. És engedni kell az elvárásokon, ami jön, azt csinálni kell

2013. jan. 21. 19:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Tudom, nem válogatok, de amikor 20 helyre elküldöm az önéletrajzom és semmi reakció (eddig). Kicsit kilátástalan a helyzet.
2013. jan. 21. 19:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 14 éve ugyanez volt, én vendéglátos voltam, elmentem egy céghez, aki embereket közvetített szállodáknak, és lett tapasztalat.

Mára ott tartok, ha beadom valahova kapkodnak értem, és magas pénzt ajánlanak, mondjuk közben jártam világot is, beszélek 3 nyelven. A legjobb szállodákban dolgoztam, viszont fél éve váltottam, mert már uncsi számomra.

Szóval ne add fel, én 6 hónapig kerestem melót, mire ezt az expersszben találtam az elsőt. Kitartás!

2013. jan. 21. 19:30
 4/7 anonim ***** válasza:
81%

Az egyetem alatt végig diákmelóztam és bár közel sem a későbbi szakterületemen, mert csak a McDonaldsban és a Tescóban, de a diploma után értékelték a munkahelyen, hogy már megismerkedtem a munka világával, tudom milyen a kemény munka, milyen a munkahely légkör, stb.

Szerintem részben ezért is kaptam állást szinte azonnal az egyetem után, pedig nem egy hiányszakmából szereztem.

2013. jan. 21. 19:33
 5/7 anonim ***** válasza:
83%

Fésülj össze bármilyen tevékenységet, ami munkának számíthat. Esetleg írj olyan munkahelyet, ami még hihető, kevés helyen ellenőrzik.

Jómagam évekig vállalkozóként dolgoztam, sok mindennel foglalkoztam. Önéletrajzba is ezt írtam bele, kiemelve azokat a területeket, amik fontosak lehetnek a megpályázott állásnál.

Értékesítés (ingatlan) - ügyfélkezelés, nehéz kommunikációs helyzetek, nehéz ügyfelek kezelése, tárgyalási tapasztalat, magas tűrőképesség (szépen kifejezve, hogy képes vagyok nem fejbe rúgni a parasztabb típusú ügyfelet, hanem mosolyogva foglalkozom vele)

Nyelvi szolgáltatások - türelem, empátia, önmarketing (hogy legyen tanítvány), alkalmazkodókészség, terhelhetőség (tolmácsolás esetén, mert ott ugrásra készen kellett állni, néha éjjel is rám kopogtak, hogy holnapra kéne ez az 50 oldal, ugye kihúzom másfél óra alvással is...), talpraesettség (ha nem jut eszembe annak a bizbasznak a neve a gépsoron, akkor bemászok alá és rábökök, hogy az ott, nem állok kukán).

Plusz ugye nyelvtudás, ami adott volt ehhez.

Nekem elég volt, felvettek.

2013. jan. 21. 19:42
 6/7 anonim ***** válasza:
74%
Ja, és mivel tulajdonos voltam, hivatalosan nem is voltam bejelentve a cégembe, mint munkavállaló - tehát munkaviszonyt én sem tudtam felmutatni.
2013. jan. 21. 19:43
 7/7 anonim ***** válasza:
75%

21 eves vagyok. egyetemista. masodeves.

Ugyan ez volt a problemam. Megoldottam: Elhazudtam, hogy van tapasztalatom, gyartottam egy kamu referenciat, es telefonszamnak megadtam egyik baratomet. Mintha o lett volna a fonok.

Mukodott.

HAZUDJ!

2013. jan. 22. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!