Van itt olyan aki álláshirdetésen keresztül talált munkát?
Nézzük az utóbbi 10 évet. Akárkit kérdezek, mindenki ismerősön keresztül talált munkát magának. Anyám legutóbbi munkahelye úgy lett hogy a főnök kereste meg hogy dolgozzon nála, Apámnak a bátyja szerezte. Nagybátyám a feleségének szerzett munkát, ő a lányának...
1 vkiről tudok aki csak besétált a gyárba hogy van e felvétel és most ott dolgozik de még a gyárigazgató is megkérdezte tőle hogy kin keresztül jutott be mert nem hitte el hogy csak úgy felvették.
Ha azt nézzük mindenkinek van munkanélküli ismerőse, egyértelmű hogy szól neki ha van felvétel az ő munkahelyén.
5 hónapon keresztül kerestem állást, több mint 150 helyre jelentkeztem és hirdetés útján kerültem be egy állami helyre.
A kozszolga.hu-n találtam a hirdetést.
ma 17:27
Nem a te hozzászólásoddal volt a baj. Azt mondom, hogy sokan osztják itt az észt, hogy ha pl. Kecskeméten laksz, de nincs meló ott, pályázz Pestre is, Győrbe is, Nyíregyházára is, mindenhova, minden városba, ahol olyan állás van, ami megfelel. Az ilyen emberek szerint aki nem pályázik a közeli városokon kívül messzebbre, nem is akar elhelyezkedni. Ezen kapom fel a vizet.
A barátnőm és én is úgy találtunk. Szegeden dolgozunk, mindketten pályakezdő közgazdászok vagyunk.
A barátnőm egy gyógyszergyártó cég hirdetésére jelentkezett, két körös interjú után őt választották.
Én egy közigazgatási szerv honlapján található hirdetésre jelentkeztem, nekem is két köröm volt, majd meg is kaptam a munkát. Még 5 éve a párom is egy építőipari értékesítő cég hirdetésére jelentkezett, ahová fel is vették, igaz őt 5 körön át tesztelték.
Nyár közepén végeztem az iskolával és akkor valakin keresztül lett fekete munkám, nem voltam bejelentve és a fickó nem is akart bejelenteni később se. A munka is kevés volt, a pénz is.
Őszi hónapokban lett vége a munkának, nem tudom hogy hív e még dolgozni később.
Be vagyok regisztrálva nyár óta a munkaügyibe de semmi állást nem találtam.
Sziasztok!
Pont tegnap idegesítettem fel magam ép ebben a témában. A közigálláson kiírt hirdetésekre jelentkeztem. Hát itt borsodban ezeknek a hirdetéseknek a 99 %-a fal állás, már megvan az emberük. Volt olyan hirdetés ahol jóval képzetlenebb személy kapta az állást úgy hogy még csak be sem hívtak, majd igyekeznek a nem iktatott pályázatot borítékostól rögtön visszaküldeni, nyoma se legyen hogy beadtam, ha esetleg ugrálnék. Hát ez van ismerős, nem baj ha hülye vagy, képzetlen, tapasztalatlan csak ismerős legyen és nyalni tudj! Úgyhogy a közigállásnak nem sok értelme van!!!
13. vagyok
Utolsó! Nekem nem volt ismerősöm az adott helyen ahova bekerültem, postán keresztül beküldtem a jelentkezésemet, 5 nap múlva már hívtak interjúra, az interjút követő második napon közölték, hogy felvettek. Ezeknél az állásoknál pedig a legtöbb esetben létszámstop van és csak a törvényi előírások miatt hirdetik meg. Volt nekem is ilyen tapasztalatom, de látod vannak kivételek is! Úgyhogy ne adjátok fel, ki tudja mikor lesz éppen szerencsétek egy hirdetéssel! :)
Budapesti vagyok és én is hirdetés útján találtam állást.
10-es hozzászóló: elhiszem, hogy el vagy keseredve, de a hozzáállásoddal alapból kiváltod az unszimpátiát, nem csoda ha nem vesznek fel sehova. Én úgy kaptam állást, hogy baromi messze volt a munkahelyem; naponta 3-3,5 órát töltöttem csak az oda-vissza utazgatással, viszont pár hónap alatt összejött annyi, hogy kivegyek egy albérlete a munkahely közelében és most már minden szuper.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!