Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van itt olyan aki álláshirdeté...

Van itt olyan aki álláshirdetésen keresztül talált munkát?

Figyelt kérdés

Nézzük az utóbbi 10 évet. Akárkit kérdezek, mindenki ismerősön keresztül talált munkát magának. Anyám legutóbbi munkahelye úgy lett hogy a főnök kereste meg hogy dolgozzon nála, Apámnak a bátyja szerezte. Nagybátyám a feleségének szerzett munkát, ő a lányának...

1 vkiről tudok aki csak besétált a gyárba hogy van e felvétel és most ott dolgozik de még a gyárigazgató is megkérdezte tőle hogy kin keresztül jutott be mert nem hitte el hogy csak úgy felvették.

Ha azt nézzük mindenkinek van munkanélküli ismerőse, egyértelmű hogy szól neki ha van felvétel az ő munkahelyén.

2013. jan. 17. 12:02
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
54%
ez így működik, nem lenne ezzel baj ha az ember alapvetően nem abban a hitben élne és keresne munkát hogy egyszerűen a tudása / szakmája / tapasztalata alapján majd felveszik. Persze hiányszakmáknál illetve speciális területeken biztos nem így működik de a "mezei" munkakeresésnek ez a menete. Sajnos vagy nem sajnos. De ha belegondolsz hogy te pl munkaadó vagy, nem kell nagyra gondolnod, ha csak van egy egyszerű boltod ahova eladót keresel, egyérelmű hogy azt veszed fel akit egy ismerősöd ajánl, vagy épp te ismered.
2013. jan. 17. 12:10
 2/22 A kérdező kommentje:

Persze. Ha lenne üzletem én is ismerőst vennék fel. De akkor miért hirdetik meg az állást?

Már kb 3 helyre küldtem önéletrajzot és még annyit se írtak hogy sajnáljuk de nem ön nyerte el az állást vagy ilyesmi.

Úgy látszik ma már a START kártya se ér semmit.

2013. jan. 17. 12:12
 3/22 anonim ***** válasza:
70%
Azért hirdetik meg, mert kötelező. A meghirdetett állások nagy részére már rég fel van véve valaki, amikor kihirdetik.
2013. jan. 17. 12:20
 4/22 anonim ***** válasza:
54%
A legtöbb helyre már rég megvan az ember, csak a hirdetéssel legalizálják, hogy lám lám, mi ilyen kis törvényesek vagyunk. Aztán vannak ahol csak adatokat gyűjtenek adatbankba (név, lakcím, telszám..stb), nincs is mögötte valós hirdetés.
2013. jan. 17. 12:26
 5/22 A kérdező kommentje:

Miért kötelező meghirdetni?

Nem a munkaügyis hirdetésekre gondolok hanem az egyszerű netes apróhirdetésekre.

2013. jan. 17. 12:32
 6/22 anonim ***** válasza:
91%
Én úgy helyezkedtem el 4 éve, hogy rendesen meg volt hirdetve az állás. Nem volt semmi ismeretségem ott, mégis felvettek. Ráadásul Borsod megye, tahát elég nagy a munkanélküliség. Én sem hittem benne, hogy nincs meg előre az emberük.
2013. jan. 17. 13:21
 7/22 anonim ***** válasza:
91%
Előző vagyok. A testvérem mindkét eddigi munkahelyére így jutott be. Semmi ismerettség, meghirdetett állás. Igaz, hogy az Budapest.
2013. jan. 17. 13:23
 8/22 anonim ***** válasza:
91%
Én álláshirdetésen keresztül találtam. Amúgy (bocs) de kicsit elmosolyodtam,hogy MÁR 3 önéletrajzot elküldtél,és még semmi :D én pl fél évig MINDEN NAP küldtem 3-5 öt,minden szarra amit csak találtam ,nem csak a szakmámban mire lett. Sajnos ez a mostani helyzet.. kevés a munkahely .
2013. jan. 17. 13:34
 9/22 A kérdező kommentje:

Hát akármire nem küldhetem be. Alig van álláshirdetés.

Ha nőt keresnek akkor kiestem, ha messze van az megint nem jó.

2013. jan. 17. 13:49
 10/22 anonim ***** válasza:
52%
Nekem semmi ismertségem, és évek óta munka nélkül vagyok. Nem mondom, hogy 500-600 önéletrajzot elküldtem, mert abból gazdálkodhatok, amim van. És mim van? A nagy semmi. Anyámék tartanak el a nyugdíjból, én pedig rohangálok a városban hogy vegyenek fel valahova, és mi a válasz? Nincs, nincs, nincs, de sok sikert a további álláskereséshez. Hát kpják be a jókívánságaikat. Elköltözni nem tudok, mert nincs miből, és a nagyon okosak, akik állandóan azt szajkózzák az oldalon, hogy naponta 20-30 önéletrajzot kell elküldeni az országban mindenhova, annak fogalma sincs semmiről. Ha be is hívnak 500 km-rel odébb, hogy fogok ott lakni, ha nuku pénzem? Más az én helyzetemhez hasonlóban már öngyilkos lett a városban. Kikímélem magam, hogy hiábavaló kérdéseket írjak ki, mert itt is megtalálnak az mlm-es csicskák, a rendkívüli ajánlataikkal, amire aztán semmi szükségem. Amúgy tudok én moderált is lenni, de most dühös, ideges vagyok, mert megint semmi nem jött össze.
2013. jan. 17. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!