Munkanélküli voltam és ugy néz ki lesz egy munkahelyem, de olyan ahova 4orára leszek bejelentve. De ha mondjuk én fél év mulva terhes leszek, akkor nekem akkor is jár a gyes meg ilyenek?
Figyelt kérdés
2009. aug. 28. 15:18
1/2 anonim válasza:
Hogyha 2010-ben szülnél, akkor ezt az évet vennék alapul a gyes, gyed számításához, de úgy tudom, hogy van egy összeg, aminél nem kaphatsz kevesebbet. Ha van maximum, akkor gondolom van minimum összeg is.
2/2 anonim válasza:
Gyes alanyi jogon jár,akkor is kapnád,ha nem dolgoznál szülés előtt.Családi pótlékot a gyerekre mindenképp kapni fogod.Max gyedet nem fogsz tudni igényelni,mert az a fizetésed x százaléka és 4 órás minimálbéres melónál valószínűleg kevesebb lenne mint a gyes.Viszont ha terhesen táppénzre kényszerülsz,mondjuk veszélyeztetett terhesség miatt,akkor is a jövedelmed után kapod a táppénzt,ami nem lehet nagy összeg 4 órás állásnál.Vagyis dolgozz minél tovább,ha lehet,terhesség alatt és csak a végén menj táppénzre,ha már muszáj.Szülés után meg gyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!