Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkanélküli voltam és ugy...

Munkanélküli voltam és ugy néz ki lesz egy munkahelyem, de olyan ahova 4orára leszek bejelentve. De ha mondjuk én fél év mulva terhes leszek, akkor nekem akkor is jár a gyes meg ilyenek?

Figyelt kérdés
2009. aug. 28. 15:18
 1/2 anonim válasza:
Hogyha 2010-ben szülnél, akkor ezt az évet vennék alapul a gyes, gyed számításához, de úgy tudom, hogy van egy összeg, aminél nem kaphatsz kevesebbet. Ha van maximum, akkor gondolom van minimum összeg is.
2009. aug. 28. 16:20
 2/2 anonim ***** válasza:
Gyes alanyi jogon jár,akkor is kapnád,ha nem dolgoznál szülés előtt.Családi pótlékot a gyerekre mindenképp kapni fogod.Max gyedet nem fogsz tudni igényelni,mert az a fizetésed x százaléka és 4 órás minimálbéres melónál valószínűleg kevesebb lenne mint a gyes.Viszont ha terhesen táppénzre kényszerülsz,mondjuk veszélyeztetett terhesség miatt,akkor is a jövedelmed után kapod a táppénzt,ami nem lehet nagy összeg 4 órás állásnál.Vagyis dolgozz minél tovább,ha lehet,terhesség alatt és csak a végén menj táppénzre,ha már muszáj.Szülés után meg gyes.
2009. aug. 28. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!