Miért hiszik azt hogy Sopronban még könnyű munkát találni?
ez mindenhol így van. Elmesélek egy esetet arról hogy mit jelent az "ismerettség" de inkább azt mondom hogy a kapcsolat, és annak megteremtése.
Nos én egy nagyon aluliskolázott ember vagyok, ezért sehova nem vesznek fel.
Ebből adódóan megpróbáltam megpályázni néhány állást amire talán van esélyem, de semmi. Jött a gondolat hogy lehetnék pizzafutár akár. Hírdetni nem hírdetnek sehol állást, ebből gondolná az ember hogy nem keresnek épp embert.
De mi van ha fogom magam és elmegyek a pizzériába, majd megkérdezem van e futár állás? És jött a meglepődés, hogy az egyik helyen miután kértem hogy beszélhessek a főnökkel az mondta hogy épphogy megvannak, kérdezett tőlem 1-2 dolgot magamról (semmi önéletrajz) és közölte hogy felírja a számom, ha lesz valami szól... ez még ugye félsiker, csak érzékeltetni akarom azt hogy ha mész és BESZÉLSZ akkor bármi lehet.
Aztán átmentem egy másik helyre, ott nem volt helyben a főnök, a pultos annyit tudod mondani hogy adjak be egy önéletrajzot valamelyik nap és akkor lehet hogy megnézi a főnök. Búsan megyek ki majd az ajtóban összetalálkoztam egy futárral aki ott dolgozik. A vele folytatott beszélgetés során kiderült hogy ő lépni fog innen, mert megy külföldre melózni, de ezt még a főnöknek nem mondta. Ebből kifolyólag mondta, hogy mivel még nem is gondolt arra hogy bárkit ő intézzen a helyére (mondván mi a fsznak fektessen ebbe energiát) ha megadom a számom akkor én leszek akit felhívnak mikor megy, és akkor a főnök se kap agyvérzést. Így lettem pizzafutár.
Egy másik eset, hogy még tavaly sikerült kijutnom külföldre (németo.) dolgozni, úgy hogy egy ismerősöm félmondatát elkapva sikerült eljutnom az ő haverjának az ismerőséhez akinek a tesója németben dolgozik. Ez az illető segített kijutni, és mivel neki volt vállalkozása dolgozhattam nála. Aztán haza kellett jönnöm sajnos önhibámon kívül, de alényeg az hogy megint semmi pályázat, állásinterjú, hanem csak az ismerős, a kapcsolat, az ajánlás és a KOMMUNIKÁCIÓ döntött. Menni kell utána és beszélni.
Bocs hogy hosszú lett, gondoltam megosztom a tapasztalataim.
23F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!