Mennyire nézik azt egy állásinterjún, ha pl. a mesterképzéses diplomát levelezőn csináltam? ( az alapképzést nappalin)
Hidd el senkit nem érdekel. Nekem is közgazdász alapképzésem van, én megkérdeztem egy tanáromat, hogy a mestert megcsináljam-e. Azt mondta, ugyanazt tanuljuk majd teljesen, szerinte inkább dogozzak, ha megyek is mesterre, szigorúan levelezőre. Többet ér szakmai tapasztalat.
Szerencsére én az alapképzéssel is egy nagyon jó munkát kaptam.
A gyakorlatot nézik, ha néznek valamit.
SOHA, egyetlen állásinterjún se volt olyan, hogy kérték volna: mutassam be a diplomámat, pláne nem az ehhez tartozó mellékletet...
Olyan persze már volt, hogy az állásra jelentkezés előtt kérték, hogy csatoljam be a diploma másolatokat. De interjún ilyet SENKI nem fog kérni tőled!
Bocsi, de azt gondolom, hogy nem sok tapasztalatod van még az álláskereső bizniszben.
Neked nem az lesz a legnagyobb gondod, hogy levelezősön vagy nappalin végeztél, milyenek voltak a jegyeid, vagy hogy mikor végeztél.
Neked az lesz a legnagyobb gondod, hogy közgazdász képzésen végeztél. Amivel Dunát lehet rekeszteni.
Szóval, készülj fel arra, hogy kb. 40-70 pályakezdő kollégáddal (vagy még többel) kell versenyezned minden egyes megpályázott helyért.
És itt majd senkit nem érdekel az, hogy milyen rendszerű képzésben végeztél, hányast kaptál ebből vagy abból a tárgyból, és a többi.
AZ érdekli majd őket, hogy van-e szakmai tapasztalatod.
Ha nincs, és senki más jelentkezőnek nincs, akkor majd pofára választanak ki valakit a kb. 70 jelentkezőből.
Ha meg van valakinek, akkor majd az kapja az állást, a többinek meg coki.
Amint látod, nem könnyű az elhelyezkedés, és baromira nem azon kritériumok alapján megy, amit te, meg a diáktársaid elképzelnek az egyetemen.
És ennek ellenére tüntetnek Orbán Viktor ellen, hogy ezt a szakot (amiből már amúgy is annyi van, mint az oroszok) fizetőssé teszi.
Hát, azért megnézném a többi jófej diákszónokot is, mikor kilép veled együtt az élet színpadára.
Utolsó előtti!
Egyébként igazad van, tényleg sok közgazdász van. De azért hozzáteszem, hogy az se mindegy mire szakosodott közgazdászról beszélünk.
Sajnos ezzel a túlképzéssel csak a munkáltatónak kedveznek, hiszen válogathat az emberek közül. Csak azért kérdeztem ezeket, mert jó pár álláskereső oldalon olvastam cikkbe, hogy miket néznek. Személyes véleményem nekem is egyébként, hogy a a szakmai tapasztalatot nézik leginkább.
Én örülök neki, hogy nem lesz támogatott közgazdász képzés, de még fizetősön is feleslegesnek tartom. Ha most megállna vagy 5-8 évre a közgazdász képzés szerintem akkor lenne esélye minden közgazdásznak elhelyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!