Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha hosszú ideje nem találnál...

Ha hosszú ideje nem találnál bejelentett munkát, akkor a családodért elvállalnál e "fekete munkát " is, vagy a végtelenségig keresnéd a bejelentett állást?

Figyelt kérdés
2013. jan. 3. 11:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%
Nincs igaza a szüleidnek. Legalább is nem ismerik a mai helyzetet. Még a hivatalok is próbálnak sumákolni pl úgy, hogy nem határozatlan időre vesznek fel, hanem éves szerződéssel. A vállalkozók meg nagyon gyorsan átveszik az "okosságokat" a többiektől. Elég baj, hogy megtehetik.
2013. jan. 3. 11:59
 12/19 anonim ***** válasza:
77%
10-es vagyok. A szüleid persze hogy nem tudják beleképzelni magukat a helyzetetekbe, hisz egy teljesen más világban nőttek fel. Nagyon még haragudni sem érdemes emiatt rájuk, hisz körülöttük burok volt: az akkori állam szinte mindenkinek biztosította a megélhetést, a lakhatást, a családteremtés lehetőségét. Az ő korosztályuknál még természetes volt ha valaki az első munkahelyéről ment nyugdíjba. A mai felgyorsult, felszínes világ teljesen más. Nincs értéke az embernek, nem nézik hogy hogy tartja el a családját akit kiraknak, nem foglalkoznak az emberek semmi mással csak a pénzzel, a haszonszerzéssel és a másik kizsigerelésével. Szerintem ne vegyétek fel amit mondanak, hisz nem tudják miről beszélnek. A férjed meg esetleg próbálja magát átképezni a munkaügyi központon keresztül, hátha úgy több esélye lenne munkát találni. Sok sikert.
2013. jan. 3. 12:06
 13/19 anonim ***** válasza:
77%

Sajnos el kell vállalni a "feketét" is.

Borzasztó, hogy szinte minden munkaadó sumákolna, és be sem akar jelenteni, vagy csak 4 órásra, de sajnos ez Magyarország.

2013. jan. 3. 12:08
 14/19 anonim válasza:
77%
Arra vigyázzatok, hogy ha nincs is bejelentett munkahelye a tb-t fizesse csekken azért. Bármi van késöbb nem akarják behajtatni. Akár egy fogkezelés vagy kórházi ellátás miatt is kelhet fontos.
2013. jan. 3. 12:16
 15/19 anonim ***** válasza:
77%
Az én férjem asztalos,erre felénk sajnos az a ritka,aki bejelenti.:(Férjem meg bárhova elmenne dolgozni,csak jelentenék be.Neki a főnöke fizet rendesen,van is munkájuk dögivel,csak éppen nem jelenti be.Örüljünk lassan annak,ha munkája van az embernek,már nem azt nézik,hogy bejelentett,vagy fekete.Ilyen világban élünk:(
2013. jan. 3. 12:30
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

sajnos manapság nem meglepő ha valaki évekig tétlenül ténfereg, hát annyit mondok nincs semmi extra a feketézésben, nem ördögtől való dolog az, a munkaadónak is egyre nagyobb érdeke mostanság, ha bejelentené akkor nem tudna munkát adi, nem érné meg.

Egyenlőre örüljön annak ai van, és próbáljon kicsit fejlődni tudásban pl nyelvtanulás, feketézni lehet kint is jobb pénzért.

2013. jan. 3. 12:30
 17/19 anonim ***** válasza:
65%
ne haragudj, de a szüleid trollok :( félreértés ne essék, biztos jó emberek, de utálom, mikor valaki okoskodik, de normális tanácsot nem tud adni. Akkor inkább hallgasson. Hát én nem tudom, mit lehetne tenni, biztos elvállalnám. Tudom, hogy nem egy jó helyzet, viszont a férjed nem akar egy biztonsági őri tanfolyamot elvégezni? az én apukámnak is egy éve nincs már munkája, most kezd beparázni ő is, pedig már amikor kirakták, akkor mondtam, hogy kezdjen valamit magával. Nem egy álommeló, de anyukám párja is megcsinálta, és 3 héten belül talált munkát. Bejelentettet. Nem kell onnan nyugdíjba menni, de az is pénz, és közben lehet keresgélni.
2013. jan. 3. 12:34
 18/19 anonim ***** válasza:
86%

Tisztességes embernek tartom magam, de gond nélkül vállalok feketemunkát, ha kell. Nem érzem, hogy ezzel meglopnám az államot, tekintve hogy ha azt nem vállalom el, akkor meg segélyt kellene kérnem, így legalább azt megspórolom neki.

Annyi csak, hogy ha nem ismerősnél dolgozom, akiben megbízom, akkor csak napi fizetéssel vegyok hajlandó dolgozni. Így maximum egynapi munkám vész kárba.

Feketemunka mellett meg lehet állást keresni, és ha akad bejelentett, akkor nyilván rögtön lépek. Mert azért mégiscsak jobb normális szerződéssel dolgozni.

2013. jan. 3. 13:25
 19/19 anonim ***** válasza:

Én régebben megvetettem azt, aki feketén dolgozik. Aztán amikor vagy elvállalom a fekete munkát vagy elesek havi 50 ezertől, na, az már nem mindegy.

Nyilván elvállalnám, de úgy, hogy közben keresem a rendes, törvényes munkát is.

2013. jan. 4. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!