Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van esélye manapság egy 56...

Van esélye manapság egy 56 éves nőnek irodai állást találnia?

Figyelt kérdés
Anyósom munkanélküli lett, mert a főnöke drasztikusan létszámot akart csökkenteni (autószalon), akit pedig nem rúgott ki, annak a fizetését lecsökkentette a minimálbérre. Anyósomnak az sem lett volna mindegy, de most még az sincs. Igaz, kapott végkielégítést, 4 hónapot, de már majdnem a fele lement és semmi állás. Milyen esélyei vannak manapság egy középkorú nőnek? Ha valaki esetleg tud bármiféle irodai álláslehetőséget, az írjon priviben is légyszi. Köszönöm!
2009. aug. 26. 15:18
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ja azt elfelejtettem írni, hogy egyedül él, tehát nagyon nem mindegy, hogy találjon állást. Végső esetben persze elmenne akár takarítani is, illetve bevásárlóközpontba pénztárosnak, de természetesen ez már a végső helyen lenne.
2009. aug. 26. 15:19
 2/13 anonim ***** válasza:

sajna a fiataloknak sincs állás,nemhogy a nyugdíjhoz közeledőknek...

szerintem be kell érnie kevesebbel..

van gyakorlata?

2009. aug. 26. 15:45
 3/13 A kérdező kommentje:
Persze, hogy van. Autószalonban dolgozott az elmúlt 16 évben.... Előtte is dolgozott, jelenleg van 30 valahány év munkaviszonya. Az előző munkahelyeit nem tudom, hol voltak.
2009. aug. 26. 15:48
 4/13 anonim ***** válasza:

ha van tapasztalat az jó...de sajna a kora tényleg nagy hátrány.(

mindenesetre azért próbálkozzon,hátha valamelyik munkáltató igényt tart a tudására...ha nem is teljes munkaidőben---

1.voltam

2009. aug. 26. 15:51
 5/13 anonim ***** válasza:

Én valahol egyszer úgy hallottam,hogy bizonyos kor után (55 év)védve vannak az emberek a létszámleépítésnél,hisz majdnem nyugdíj előtt állnak,és ennyi idősen már nem szívesen alkalmaznak embereket.Ezek szerint ez a hír nem igaz! Viszont nem tud elmenni előnyugdíjba?ha van több mint 30 év ledolgozott munkaéve,akkor elmehetne nem?

Sajnos a munkakeresés nagyon nehéz lesz neki,hisz a fiatalok sem kapnak állást..Meg hát ismered a főnökök igényeit? "Akit keresünk irodába az a hölgy legyen csinos,max 25 éves,beszéljen legalább 2 nyelven,legyen szexi,ne legyen kisgyereke,és legyen 5-10 év tapasztalata"...A viccet félretéve nehéz ma állást találni bárkinek is..

2009. aug. 26. 16:49
 6/13 A kérdező kommentje:
Sajna előnyugdíjba nem tudna menni, mert 59 évesnek kellene lennie és 40 éves munkaviszonyának. Lehet, hogy vagy-vagy, de egyik sincs neki. :( Köszönöm a válaszokat. Még várnék azért.
2009. aug. 26. 16:58
 7/13 anonim válasza:

Velem idén nyáron történt egy nagyon (számomra)érdekes dolog, igaz nem irodai állásról volt szó, de nem vettek fel egy üzletbe eladónak mert fiatal vagyok, még diákmunkára sem vettek fel, csak nyugdíjasokat volt hajlandó alkalmazni a tulaj mert állítása szerint utánuk kevesebben kell adózni meg ilyenek.

Nekem ez nagyon szarul esett hogy kereskedelmi végzettséggel nem engem vettek fel hanem a mari nénit. :(

Persze megértem hogy a nyugdíjasoknak is nagy szükségük van manapság a munkára. nagyszüleimen látom. :(

2009. aug. 27. 14:00
 8/13 A kérdező kommentje:
De! Nagy különbség kedves utolsó, hogy anyósom még nem nyugdíjas!!!!!!! 3,5 éve van minimum arra, hogy nyugdíjba menjen. Azért neki még el kellene helyezkedni! Ettől függetlenül téged is megértelek.
2009. aug. 27. 15:47
 9/13 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy ahhoz, hogy ajánlani tudjunk valamit, tudnunk kéne, hogy hol én és milyen végzettsége van.
2009. aug. 29. 08:16
 10/13 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Utánakérdezek, én pontosan nem tudom, de még jelentkezem.
2009. aug. 29. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!