Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen kérdésekre számíthatok...

Milyen kérdésekre számíthatok az állásinterjún és ezekre mit szeretnének hallani a kérdezők?

Figyelt kérdés
Köszönöm!

2013. jan. 2. 18:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"Például mi pólóban és farmerban szoktunk lenni az interjúkon, de jó néven vesszük, ha valaki elegánsan érkezik, ezzel is bizonyítva, hogy komolyak a szándékai (volt példa papucs+rövidnadrág+póló kombinációra is)."

Magyarul ő tiszteljen meg benneteket, de ti nem tisztelitek meg őt. Biztos vagyok benne, hogy ez a gyümölcsöző együttműködés kulcsa, ha már a kezdetek kezdetén így indulnak a dolgok.

2013. jan. 29. 23:56
 12/14 anonim ***** válasza:

Én csak egyszer éreztem magam kínosan amiatt, hogy "túlöltöztem", mikor úgymond protekcióval jelentkeztem egy gyárba.

Én hülye azt hittem, hogy mivel amúgy is a család ismerőse volt a kedves vezető beosztású munkatárs, majd bedug valami irodába szellemi munkára, annak ellenére, hogy akkor még csak érettségim volt, de a diploma folyamatban volt, és ezt ő is tudta. Erre ugye kezdtem vele a megbeszélést a puccos irodájában öltönyben, előadtam mit szeretnék, ő meg feltárcsázott egy üzemvezetőt valahol az üzem keleti végében, és mondta, hogy fáradjak át oda. Na, be is mentem, hát a tróger munkások ott már akkor is néztek, hogy mit keresek így ott, de a hideg zuhany akkor jött, mikor tárgyaltam az ottani üzemvezetővel az irodában, és azt mondta, hogy betanított szalagmunkát tud ajánlani, és jövő héten már munkaruhában jöjjek. Mivel akkor tényleg nagyon kellett a pénz, ezt is elvállaltam, aztán tűrtem a gúnyolódó megjegyzáseket azoktól a senkiháziaktól, akik az első nap láttak ott öltönyben. A kötelező körök lefutása során az üzemorvos is mondta, hogy ha egyszerűen besétálok a gyár kapuján munkát keresve, lehet, hogy jobb helyet kapok ismeretlenül, mint így, "protekcióval".

Na de én is visszavágtam később, pár hónap múlva, mikor már nem kellett annyira a zsozsó. Úgy hagytam ott őket, hogy be se szóltam, aztán mikor megunták az igazolatlan hiányzásaimat, kiküldtek egy közös megegyezéses nyomtatványt, amit aláírva visszaküldtem nekik. De nekem az is teljesen megfelelt volna már, ha ők rúgnak ki, vagy rendkívüliznek.

Aztán még a kedves nagyfőnök volt felháborodva, hogy ilyen link alakot ő még nem látott. Hát, kapja be, annyi hasznom volt az egészből, hogy oda már akkor se mehetnék többet, ha akarnék, erről pedig nincs szó. Azóta, diploma után saját erőből szereztem magamnak ennél sokkal jobban fizető állást a lakhelyemen, normális környezetben, ez a szerencsétlen meg pukkadjon meg. A közelükbe se néztem azóta, de még a város közelébe se.

Egyébként pedig, normális körülmények között egyáltalán nem zavar, ha én öltönyben megyek interjúra, de ők civilben fogadnak. Ennyi joguk csak van, ha egyszer normális körülményeket biztosítanak, ha látom hogy itt civilben megy a munka, akkor legközelebb majd én is abban megyek, ha felvesznek. Az sokkal jobban zavarna, ha strandpapucsban meg rövidgatyában ülnék szemben a kosztümben levő interjúztatóval. Tudom, hogy ezt van, aki fordítva képzeli el normálisnak, de hát neki meg kell értenie, hogy a hiba őbenne van, és neki kell változtatni a felfogásán, még ha szerinte nem is így kell ennek lennie. Öltöny vagy kosztüm állásinterjún soha nem lehet szégyen, kivéve ha valaki mondjuk anyagmozgatónak jelentkezik valami műhelybe, vagy oda küldik minden előzetes figyelmeztetés nélkül, mint engem. De hát ez utóbbi helyzetben se neked kell szégyellned magad, hanem annak a vadparasztnak, aki az isten különös haragjából igazgatónak nevezheti magát valahol.

2013. jan. 30. 02:34
 13/14 A kérdező kommentje:

Kiöltöztem, pedig én is munkaruhában fogok dolgozni. Ki volt öltözve az üzemvezető is.Megtiszteltük egymást.

Ami nagyon tetszett, hogy semmi lényegtelen dolgot, meg olyat amihez semmi közük nem kérdeztek. Beszélgettünk, partnerként tekintettek rám, rendesek voltak :)

2013. jan. 30. 10:36
 14/14 anonim ***** válasza:
11-es. Mivel irányomba tettél megjegyzést, ezért válaszolok. Egy kb. 1500 főt foglalkoztató multinacionális cégnél vagyok az egyik mérnökségi csoportvezető. De ez nem azt jelenti, hogy egész nap az irodámban ülök (nincs is külön, nem is igénylem), hanem az időm legnagyobb részét a termelésben töltöm a kollégáim között. Ha valamelyik géppel gond van, akkor akár nyakig belemászok. Öltönyben nem lenne szerencsés, így teljesen praktikus öltözet a farmer + póló kombináció. Ráadásul az elektronikai ipar beszállítói vagyunk, így a termelés területén az ESD védelem miatt köpenyt is kell viselnünk, ami még pólóban is alig elviselhető, hiába van automata klímaberendezés. Továbbá mint említettem egy multinacionális cégnél dolgozok. Sajnos a döntéseket nem mi hozzuk meg, hanem a külföldi anyacégnél. Sok típusú terméket gyártunk külön teamekben. Sokszor aznap szólnak (általában egy-két órával előtte) a HR vezetők, hogy a központi vezetőség jóváhagyta az igényünket egy új kollégára, úgyhogy a mai jelöltet nekünk kell interjúztatni. Esélyünk sincs hazaugrani átöltözni, az évenkénti egy-két ilyen alkalom miatt pedig nem tartok bent külön öltönyt. Attól, hogy mi nem öltözünk ki, attól még megadjuk a tiszteletet a jelentkezőknek és eddig még egyik felvételt nyert új kollégámnak se volt gondja a beilleszkedéssel. Szerencsésnek mondhatom magam, mert egy remek csapat tagja lehetek.
2013. jan. 30. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!