Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek melyik lenne a...

Szerintetek melyik lenne a jobb döntés?

Figyelt kérdés

Első: Egyetemet végzek és lesz egy jó állásom, esetleg kiköltözök külföldre...

Második: Szintén végzek egyetemet, hogy legalább valami papírom legyen, de beutazom a világot. Kis hülye melókból megélek. Nem kell törődnöm semmivel se.

2012. dec. 30. 17:24
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A 2. kivitelezése biztos jó lenne, csak épp a megvalósítással komoly gondba lennél...
2012. dec. 30. 18:11
 2/10 anonim ***** válasza:
Kérdező, hány éves vagy?
2012. dec. 30. 18:13
 3/10 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok.
2012. dec. 30. 18:23
 4/10 anonim ***** válasza:

Miért dilemma ez neked?

Ha jól látom, mindkét koncepció arra épül, hogy egyetemet végzel.

Na, hát addig még bőven van idő, hogy eldöntsed, hogy a diploma megszerzése után mit csináljál.

Szerintem a jelenlegi helyzetedben az lenne az érdekesebb kérdés, hogy MILYEN egyetemet végzel (mert van olyan is, ami nem sokat ér), mit csinálsz akkor, ha nem vesznek fel az egyetemre (vagy a családod nem bírja fizetni), illetve, hogy mi van, ha nem tudod befejezni.

2012. dec. 30. 19:24
 5/10 A kérdező kommentje:

Miért ne tudnám befejezni? :O Ha valamibe belekezdek és érdekel... na meg anyuék is beleverik a pénzt akkor nem hagyom abba.

És ma már elég sok mindenkit felvesznek... szóval ebben se látom a problémát.

Na meg miért ne bírnák fizetni?

2012. dec. 30. 19:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Akkor legalább azt mondd meg nekik, hogy valami olyasmibe verjék bele a pénzt, amivel el is tudsz helyezkedni...
2012. dec. 30. 20:03
 7/10 A kérdező kommentje:
hát nem kertészmérnökire megyek... az biztos :)
2012. dec. 30. 20:16
 8/10 anonim ***** válasza:

Komoly egyetemen viszont nem csak az számít, hogy csókos vagy, és anyádék ki tudják fizetni a költségtérítést vagy nem.

Ha nem vagy alkalmas a szakra, akkor onnan is úgy kivágnak mint a huzat, ha 3x felvetted a tárgyat és nem teljesítetted.

De egyébként, mindez még mindig nem ad választ arra, hogy miért most tervezel ilyen távoli terveket.

2012. dec. 30. 20:54
 9/10 A kérdező kommentje:
Mert szeretek tervezni és biztosra menni. Nem egyik napról a másikra dönteni...
2012. dec. 30. 21:32
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez dícséretes (tényleg!), de szerintem előbb csináld meg a szükséges érettségit minél jobbra, és aztán döntsd el, hogy a lehetséges kínálatból hova szeretnél menni.

Aztán, ha ez megvan (ez szokott a legnehezebb lenni), akkor a jövendő évfolyamtársaiddal beszélgess el elsősorban.

Nem azokkal, akik csak úgy ott vannak, hanem akiknek konkrét céljaik vannak a szakkal. Aztán próbálj arrafelé orientálódni, amit ők mondanak, ha már saját elképzelésed nincs.

Egyébként, ha szeretsz előre tervezni, akkor megjegyzem, hogy szinte minden kezdő állás úgy van meghirdetve manapság, hogy "1-3 év szakmai tapasztalat".

Na, ha ügyes vagy, akkor még az egyetem alatt szerzel valami gyakornoki állást kb. nulla fizetésért, de a gyakorlatod meglesz.

Ha meg nem vagy ügyes, akkor a diploma után kell ezt megtenned nulla fizetésért, hogy meglegyen a gyakorlatod :P Vagy egyáltalán nem lesz gyakorlatod, és nem kellesz majd sehova.

Ezt tudom mondani így előzetesen, a saját tapasztalataimból kiindulva.

2012. dec. 30. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!