Miért csinálják manapság azt az emberek hogy hívják a szakembert a munkára és amikor befejezte azt mondják hogy most nem tudnak fizetni?
legálisan kell dolgozni szerződéssel és akkor ha nem fizetnek, akkor szépen fizetési meghagyást nyújthatsz be....
jó, tudom ez itt magyarország (sic!)...és belelóg a kezem a bilibe...
Ezért mondom, hogy a legbiztosabb az, ha előre kéred a felét.
Akkor legrosszabb esetben a másik feléért meg évekig pereskedhetsz, vagy fenyegetőzhetsz, de legalább a fele megvan.
Ha meg lepattint a kezdetektől fogva, mondván hogy más nem kér előleget, akkor meg örülhetsz, hogy nem kell csalóval üzletelned, és a fennmaradó időben kereshetsz másik ügyfelet, aki nem ódzkodik a foglalótól.
Vagy kisebb melóknál legalább mutassa meg a pénzt, mielőtt elkezded a munkát, érted.
Ha minden kollégád így csinálná, akkor nem lennének körbetartozások.
De mivel vannak, te nyugodtan mondhatod, hogy csak akkor, ha a felét most kifizeti.
Ha meg nem teszi, akkor biztos lehetsz benne, hogy úgyis csaló, és keress más ügyfelet.
No, most jutott eszembe, hogy a "jómunkásemberek", hiába értenek a szakmához, a kérdezz-felelekben lehet, hogy alulmaradnak (jut eszembe, ezt is taníthatnák a szakközépben másodfokú egyenletmegoldás helyett, amire még nekem se lesz soha szükségem, nemhogy nekik)
Szóval pár példamondat:
- Oké, hát kerül, amibe kerül, majd kifizetjük, mi panelprolik vagyunk, tetszik tudni...
- Semmi baj, azért csak tessék megmutatni, amijük van most, majd megalkudunk...
- Ma de Józsikám, hát ismersz te engem, majd megadom...
- Jaja, de tudod, addig is rendelni kell valamiből, úgyhogy vagy van valami előre, vagy mást kell keresned.
- Nem lehetne majd a jövő hónapban...?
- Nem.
És a többi.
Vállalkozásod van, vazz, nem ingyenkonyhád.
Persze, ha van valaki, akiben bízol (mert a múltban is rendben elszámolt veled, és tudod, hogy manapság se lett csóró), annak adhatsz engedményeket, de egyébként meg menj a pénzed után.
Ennél többet nem tudok mondani, ezeket neked kell érezned. Vagy ha nem érzed, akkor majd te mész csődbe.
tudni kellene, hogy mit szerelsz
én villanyszerelő vagy, ilyen esetben leszednék minden cuccot, amit felraktam, sőt kihúznám a falból az összes vezetéket :-)
akkor van gond, ha te gipszkartonozol vagy hidegburkoló vagy...
festőnek nem fizet az ügyfél?!
átfesteném a szobát feketére :-)
szerintem csak elég lenne előszedni a festéket, mindjárt fizetne az ügyfél, mint a katonatiszt!
szín*
trágya egy világba élünk .... :(
szín* i í nincs külömbség a hosszú és rövid i között XD
trágya egy világba élünk .... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!