Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért csinálják manapság azt...

Miért csinálják manapság azt az emberek hogy hívják a szakembert a munkára és amikor befejezte azt mondják hogy most nem tudnak fizetni?

Figyelt kérdés
már vagy 4 helyről lógnak több mint 1 hónapja úgy hogy odamentünk megcsináltuk a munkát és a végén azt mondták hogy most nem tudnak fizetni xx miatt... miért hívják az embert hogy csinálja ha nincs pénzük kifizetni egyből? annyira elegünk van már, és az a baj mai helyzetbe nem teheti meg az ember hogy nem vállal el munkát :S ti mit tennétek ? vagy hogy oldjátok meg az ilyen problémát ?

2012. dec. 30. 17:23
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
értem igaz baromira nem igazságos ez a rendszer így.... :(
2012. dec. 30. 20:14
 12/20 anonim ***** válasza:

legálisan kell dolgozni szerződéssel és akkor ha nem fizetnek, akkor szépen fizetési meghagyást nyújthatsz be....

jó, tudom ez itt magyarország (sic!)...és belelóg a kezem a bilibe...

2012. dec. 30. 23:33
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Ezért mondom, hogy a legbiztosabb az, ha előre kéred a felét.

Akkor legrosszabb esetben a másik feléért meg évekig pereskedhetsz, vagy fenyegetőzhetsz, de legalább a fele megvan.

Ha meg lepattint a kezdetektől fogva, mondván hogy más nem kér előleget, akkor meg örülhetsz, hogy nem kell csalóval üzletelned, és a fennmaradó időben kereshetsz másik ügyfelet, aki nem ódzkodik a foglalótól.

Vagy kisebb melóknál legalább mutassa meg a pénzt, mielőtt elkezded a munkát, érted.

Ha minden kollégád így csinálná, akkor nem lennének körbetartozások.

De mivel vannak, te nyugodtan mondhatod, hogy csak akkor, ha a felét most kifizeti.

Ha meg nem teszi, akkor biztos lehetsz benne, hogy úgyis csaló, és keress más ügyfelet.

2012. dec. 30. 23:56
 14/20 anonim ***** válasza:
54%

No, most jutott eszembe, hogy a "jómunkásemberek", hiába értenek a szakmához, a kérdezz-felelekben lehet, hogy alulmaradnak (jut eszembe, ezt is taníthatnák a szakközépben másodfokú egyenletmegoldás helyett, amire még nekem se lesz soha szükségem, nemhogy nekik)

Szóval pár példamondat:

- Oké, hát kerül, amibe kerül, majd kifizetjük, mi panelprolik vagyunk, tetszik tudni...

- Semmi baj, azért csak tessék megmutatni, amijük van most, majd megalkudunk...

- Ma de Józsikám, hát ismersz te engem, majd megadom...

- Jaja, de tudod, addig is rendelni kell valamiből, úgyhogy vagy van valami előre, vagy mást kell keresned.

- Nem lehetne majd a jövő hónapban...?

- Nem.

És a többi.

Vállalkozásod van, vazz, nem ingyenkonyhád.

Persze, ha van valaki, akiben bízol (mert a múltban is rendben elszámolt veled, és tudod, hogy manapság se lett csóró), annak adhatsz engedményeket, de egyébként meg menj a pénzed után.

Ennél többet nem tudok mondani, ezeket neked kell érezned. Vagy ha nem érzed, akkor majd te mész csődbe.

2012. dec. 31. 00:35
 15/20 anonim ***** válasza:
57%

tudni kellene, hogy mit szerelsz

én villanyszerelő vagy, ilyen esetben leszednék minden cuccot, amit felraktam, sőt kihúznám a falból az összes vezetéket :-)

akkor van gond, ha te gipszkartonozol vagy hidegburkoló vagy...

2012. dec. 31. 08:17
 16/20 A kérdező kommentje:
utolsó... nehéz felszedni a csempét sérülés nélkül :) de pl egy festő se tud mit tenni. van pár festő barátom aki ugyan ebbe a cipőbe van és nekik sokkal többel lógnak és az a szomorú nem tudnak mit tenni... akik most lógnak abból 2 olyan aki már dolgoztatott régebben és fizetett rendesen vagy max 1-2 hét csúszással, arra nem gondolnak mivan ha hónapról hónapra él az ember? (szerencsére nem ) mert vannak azért normális helyek ahol fizetnek egyből!
2012. dec. 31. 09:15
 17/20 anonim ***** válasza:
57%

festőnek nem fizet az ügyfél?!

átfesteném a szobát feketére :-)

szerintem csak elég lenne előszedni a festéket, mindjárt fizetne az ügyfél, mint a katonatiszt!

2012. dec. 31. 09:40
 18/20 A kérdező kommentje:
fekete festék elég drága :D valami okádék szín is megteszi :D
2012. dec. 31. 17:07
 19/20 A kérdező kommentje:

szín*

trágya egy világba élünk .... :(

2012. dec. 31. 17:09
 20/20 A kérdező kommentje:

szín* i í nincs külömbség a hosszú és rövid i között XD

trágya egy világba élünk .... :(

2012. dec. 31. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!