Miért csinálják manapság azt az emberek hogy hívják a szakembert a munkára és amikor befejezte azt mondják hogy most nem tudnak fizetni?
Igen, ez benne van a pakliban.
Na és akkor?
Ez neked jó, mert legalább nem dolgozol ingyen, hanem kereshetsz normális ügyfelet, aki nem ver át.
Aztán az "elszalasztott" ügyféllel meg a tipikusan behajthatatlan tartozással meg szívjon az, aki elvállalta előleg nélkül, mint eddig te tetted.
Azért viszont teljesen jogosan fel is jelenthet rongálásért.
Akkor is, ha nem fizetett ki, mert az egy sima polgári jogi jogvita, a rongálás meg bűncselekmény.
Ha szétvered a lakást azért feljelenthet.
De ha teszem azt légkondi szerelő vagy, felszereled a légkondit aztán nem fizetik ki akkor halálos nyugalommal leszerelheted, azért nem.
Jó, csak ha majd büntetőbíróságra kell járkálnod évekig, és esetleg le is sittelnek, vagy felfüggesztettet kapsz, akkor ne mondd, hogy én nem szóltam.
Se szeri, se száma az ilyen eseteknek, ahol a vállalkozó elégtételként lebontja azt, amit épített, és büszkén bele is mondja a kamerába, hogy "vazze, ha nem fizettek ki, én akkor lebontom".
Igen, csak az ilyen bizniszben kissé bonyolultabb szokott lenni a felállás, mint hogy x fizet y-nak a munkáért (nem véletlenül). Ezt bíróság előtt körbejárni több év, és ha meg is van, ez akkor is csak egy sima polgári jogi ügy, hogy kinek kell fizetni a végén (amit úgyse tudnak majd behajtani).
A büntetőjogi rész ettől elkülönül, és ha te még bele is mondod a mikrofonba, hogy "igen vazze, én bontottam le, mert nem fizetett", arra igen könnyű a rongálás tényállását ráhúzni (mert a munka befejezése után te már nem is tartózkodhatsz jogszerűen a területen, nemhogy még ott bármit is csinálj. A jog azt mondja, hogy ezt peres úton kell).
Aztán a per többi részét majd intézd a börtönből az ügyvédeden keresztül. Megéri?
Témába vágó olvasnivaló:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!