Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit gondoltok ki lehet próbáln...

Mit gondoltok ki lehet próbálni a gyógyszerészet összes ágazatát egy életen át?

Figyelt kérdés
Gyógyszerészetire készülök, viszont elgondolkodtam, hogy nem szeretném az egész életem egy gyógyszertárban/gyárban ledolgozni. Kutatások is érdekelnek, sőt az orvoslátogatói, marketingosabb része is. Lehetne szerintetek úgy, hogy pl. x hónapot kutatással töltenék el a világ bármely pontján. Aztán meg az orvoslátogatást pár évig, esetleg x hónapot külföldön gyógyszertárban dolgozni, és végül nyugisabb helyen dolgozni, esetleg egy gyógyszertárat nyitni. TUdom nagy szavakban írtam mindezt le. De szeretném tudni, hogy mit gondoltok minderről ti?
2012. dec. 27. 23:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Nagyon amatőr a kérdésed így nem fog rá senki válaszolni érdemben.
2012. dec. 29. 21:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Miért is?
2012. dec. 29. 21:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Hát ha a külföldi kutatást kihagyod a többit talán. De ez , hogy külföldi kutató légy ez nagy szó, ahho kell vagy 10 év tapasztalatn phD tanulmányok felsőfokú nyelvismerek. De amúgy meg lehet csinálni, én is ezt csinálom, mert szétunom magam egy helyen, meg kell a kihívás. Persze, ha normálisan akarsz keresni, akkor maradj egy területen és ott kell fejlődni, hogy azon a területen értékesebb legyél, és megfizessenek. Ha ide-oda ugrálsz nem érsz majd annyit a munkaerő piacon, és nem fognak a munkaadók komolyan venni. Ezt addig csinálhatod, míg hiány van a gyógyszerészekből, de ennek már lassan vége. Már inkább túlképzés megy, szóval 3-5 év és örülsz majd , ha egyáltalán állásod lesz.
2012. dec. 30. 18:58
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát ez meglep, hogy a gyógyszerészekből túlképzés lesz nemsokára. Fura, mert mindenki azt mondja, hogy egészségügyben hiány van úgy orvosok, mint gyógyszerészek terén is. Nem tartom lehetetlennek a kutatást sem. Az osztálygőnököm egyik lánya Bostonban kutat, a másik meg Amerikát lassan bejárja a kutatásaival fizika terén. Végülis nem a világlátás a lényeg, hanem az, hogy gyógyszerész diploma a kezemben legyen. Abban egyetértek, hogy valóban úgy stabil a helyzet, hogy ha egy területet választok és azon belül fejlődök, viszont azt nem hiszem, hogy a gyógyszerészekből túlképzés lenne. Akkor a közgazdászokkal mi lesz?
2012. dec. 30. 20:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Okés te biztosan jobban látod ezt a gimiből. Nekem 2 diplomával a kezemben, gyógyszeripari állással más a véleményem. Debrecenben már 1-1 állásra 10-15 gyógyszerész is jelentkezik, Pesten a SOTE-n már állásbörzét szerveznek a gyógyszerészeknek... Kezdetben 30 fővel indult a képzés még 2000 körül Debrecen, a mostani évfolyamokon 70-75-en tanulak, más helyeken is nőttek a keretszámok, ez ugyan mit eredményez, ha nem túlképzést? Az igény az persze csökken, mert korlátozták a patika nyitást, a gyógyszeripart is elérte a válság. Pesten bezárták a Sanofi fejlesztő üzemét, 150 vegyészt és gyógyszerészt bocsátottak el. Most decemberben leállt a Teva Sajóbábonyi üzeme, ahol hatóanyagot gyártottak, szintén 70 embert küldtek el kb.. A Tevánál mindenhol létszámstop van. Szóval az, hogy az osztályőnököd akárkije hol kutat, az nem jelenti azt, hogy Magyarországon ne lenne lassan elég a gyógyszerészekből. A kutatás nem könnyű, phD kell, ami + 3 év éhbérért, és kémiai kutatásokban nem is gyógyszerészeket, hanem vegyészeket alkalmaznak inkább, egyéb területeken meg inkább orvosokat. E-mellett veszélyes is lehet, én nőkét tuti nem csinálnám. Rák-kutatás ide vagy oda nem veszélytelen.
2012. dec. 30. 21:05
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom a SOTE-n mennyi a létszám a gyógyszerészetin, én a Marosvásárhelyi Orvosi egyetemre készülök, ahol a tavalyi évet nézve kevés volt a jelentkező. Van magyar és román kar. Összesen 106-on jelentkeztek. 38 magyar jutott. Ha nem éri meg már ezzel sem foglalkozni, akkor mi éri meg? Ezt választom mert ezt szeretném csinálni. Sajnálom, hogy esetleg neked két diplomával nehezebben megy, de úgy gondolom a gyógyszeripar nem tud kihalni és az ember akaratereje végeláthatatlan lehet! Végülis választ kaptam :egy területen jó fejleszteni magam. Köszönet ezért, majd elválik melyik ágazatot választom, hiszen előttem áll a jövő. Sok sikert és gratulálok a két diplomához !
2012. dec. 30. 21:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát te elég fiatal vagy még, nem annyira értetted meg mit akarok mondani... Nekem ugyan nincsenek nehézségeim. Mindegy is , addig jó még a rózsaszín ködben élsz.
2012. dec. 31. 13:15
 8/8 bensdorp ***** válasza:

Nagyon jól leírta a helyzetet az előző válaszoló. Valóban kezd átlendülni a mérleg nyelve, és már egyre inkább túlképzés van gyógyszerészekből. Most ott tartunk, hogy még éppen talál minden végzett munkát, de válogatni az állások között már nemigen lehet. Vidéken persze még könnyebb, pláne a falusi patikákban. De ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne egy nagyon jó diploma, mert a legtöbb szempontból az. Csak a gazdasági válság már lassan minden terültet elér, hiába lesz mindig gyógyszeripar, annak a lehetőségei is korlátozódnak.

Hogy néhány évenként váltsd a munkaterületet, sok energiával, küzdelemmel és erős kapcsolatépítéssel megteheted, egyáltalán nem lehetetlen, a külföld sem. De ahogy írta az előző, nem biztos, hogy megéri, és valószínűleg egy bizonyos kor felett nem is vágysz majd a váltogatásra. Minden esetre sok sikert kívánok az álmaidhoz! Azért tartsd szem előtt, amit írt az előző, mert nagy igazság: "Ha ide-oda ugrálsz nem érsz majd annyit a munkaerő piacon, és nem fognak a munkaadók komolyan venni."

2013. jan. 14. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!