Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vendeglatoipari karrier...

Vendeglatoipari karrier Magyarorszagon?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Megprobalom rovidre fogalmazni a tortenetet, bar nem tudom, hogy menni fog e. Jelenleg Angliaban dolgozom egy konferenciakozpontban, mint konyhai asszisztens. Voltam elotte mar itt karbantarto es takarito is. Meg mar otthon is kiprobaltam par teruletet. Egyebkent otthon kozgazdaszkent vegeztem, gazdalkodasi szakon, logisztika szakiranyon es van egy gepesztechnikusi vegzettsegem is. Bar azt hozza kell tennem, hogy kozgazdaszkent meg nem dolgoztam, mert csak 1 eve vegeztem a foiskolan (26 eves vagyok) levelezon. Azon gondolkodom mostanaban, hogy a vendeglatoiparban kene maradnom, mert tetszik a terulet es eleg jo eselyem van ra, hogy a munkahelyem is beiskolaztat szakacsnak. Igy az jutott eszembe, hogy par evet (5-6) dolgoznek szakacskent, majd megprobalnek feljebb lepni valahol, mint konyhafonok vagy etteremvezeto. Majdan pedig esetleg nyithatnek egy sajat kis ettermet is (persze ez mar nagyon tavlati cel). De addig meg par evig ellennek itt kulfoldon es szivesen beiktatnek 1 szezon hajon valo szakacskodast is. Na most a konkret kerdes az lenne, hogy valamikor szeretnek vegleg hazamenni Magyarorszagra. Csak ahogy beszelgettem par emberrel a temarol, ok nagyon elkeseritettek, hogy otthon ezen a vonalon nem nagyon fogok tudni mozogni, hacsak nem akarok szakacskent nagyon sokat dolgozni, nagyon keves penzert, elorelepesi lehetoseg nelkul.

Tenyleg ennyire rossz otthon a helyzet a vendeglatoiparban? Mert nem akarok milliomos lenni, csak egy normalis eletet szeretnek magamnak amire itt, kulfoldon ugy tunik, hogy minden eselyem meglenne ezen a vonalon. Csak az a hibam, hogy nem akarom kulfoldon leelni az eletem, mert amugy is csak a tapasztalat es a nyelv miatt jottem ki azzal a cellal, hogy majd ha eleg volt, akkor hazamegyek... Koszonom, hogy vegigolvastatok es koszonom az esetleges valaszokat is!

2009. aug. 24. 20:51
 1/3 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ameddig csak megteheted, maradj kinn Angliában, ott van perspektívád, itthon nem sok... :[

Mo-ról mindenki, aki csak teheti menekül külföldre dolgozni, semmi nem megy, a vállalkozókat kinyírják, ahogy csak tudják.

Mo-on a vendéglősöknek nagyon nem megy a bolt, a legtöbb magyar ember örül, ha még bevásárolni tud a fizetéséből... :-[

Maradj csak kinn Angliában, rövidesen mi is megyünk, majd az utolsó lekapcsolva a világítást.

2009. aug. 24. 21:48
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia! Személyesen tapasztalatból mondom, támogatom az előttem szólót! A fél család vendéglátós, mindenből élünk, csak ebből nem! Ha lehetőséged van rá, maradj ott. Ha hazahúz a szíved megértem, de ne legyenek illúzióid. Lehetsz bármilyen ügyes, nincs kereslet a vendéglátásban.
2009. aug. 25. 15:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Valami ilyesmi velemenyekre szamitottam en is, bar nem igazan mertem beismerni. Nagyon sajnalom, hogy ez a valos helyzet, de majd csak lesz valahogy. Annak orulok, hogy egyelore nem terveztem hazamenni meg legalabb 1 evig. Ez a kerdes csak helyzetfelmeres volt, hogy merre erdemes terveznem a jovomet. Szoval ismet koszonom! Sziasztok!
2009. aug. 25. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!