Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha írsz egy jó könyvet, hány...

Ha írsz egy jó könyvet, hány példányban jelentetik meg - persze, ha kiadót találsz? Könyvenként mekkora bevételhez juthatsz?

Figyelt kérdés
Sok a kérdés tudom, de pl. az illusztrálásról gondoskodhatsz magad is, ha képes vagy rá, vagy nyerőbb keresni illusztrátort?
2009. aug. 24. 13:34
 1/2 anonim ***** válasza:

Te fizetsz, hogy kiadják, a pénzedtől függ, a kiadók csak kivételes esetben adnak ki könyvet, általában az író managementje állja a kiadás költségét, de így is hatalmas a várólista, kb. két év mire kiadják, ha MA kifizeted a díjat, tudom, én is benne vagyok.

A helyzet az, hogy előzör Te hozol pénzt, és ha a könyved nyerő, akkor van jogdíj, de a kiadó nem kockáztat. A könyvem ha ezer példányban fogy akkor lesz nullszaldós, addig a szponzorokkal együtt áll a pénz benne. És még nem is beszéltünk a marketingről....

A költség, illusztráció, papír minőség, színes vagy fekete-fehér az csak rajtad és a szponzoraidon múlik. De a kiadó, a szponzor és a manager három különböző műfaj, ne keverd össze...

2009. aug. 28. 15:51
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. A két év az sok, és a ráfordítás pénzben?

Sok sikert a könyvedhez!!!

2009. aug. 30. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!