Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért két példányban készül...

Miért két példányban készül az áfás számla? A 2. példánynak mi lesz a sorsa?

Figyelt kérdés
2010. máj. 11. 19:50
 1/10 anonim ***** válasza:
Három példányban készül. Az elsőt kapja a vevő, a második a könyvelőé lesz, a harmadik pedig a tömbben marad a cégnek, aki kiállította.
2010. máj. 11. 19:54
 2/10 anonim ***** válasza:

Az első nagy hülyeséget írt!

Tényleg 3 példányban készül, de az 1. a könyvelőé, a 2. az üzleté, a 3. a vásárlóé.

2010. máj. 11. 19:59
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem meg innen a pálya mellől úgy tűnik, hogy mind a ketten ugyanazt írtátok, csak más szavakkal. Hehe.
2010. máj. 11. 20:04
 4/10 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Áfás számlán rajta van, hogy hányadik példány. Fontos a sorrend.

2010. máj. 11. 20:24
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem az 1.,eredeti példány a vevőé!A második a könyvelésé, és a 3. marad a tömbben.
2010. máj. 11. 21:05
 6/10 A kérdező kommentje:
És a könyvelő mit csinál vele?
2010. máj. 11. 21:06
 7/10 anonim ***** válasza:

Az első válaszolóé a helyes. Az 1. pld, az eredeti a vevőé, ha cég ez alapján vonhatja le az áfát. A második a számla kiállítájának a könyvelési bizonylata. A harmadik a tőpéldány, ahol az APEH visszaellenőrizheti, hogy ki milyen számlát kapott, le van-e könyvelve, milyen összeggel, akár az eladó, akár a vevő szempontjából.

Könyvelő vagyok, naponta sok-sok számla megy át a kezemen.

2010. máj. 11. 21:08
 8/10 anonim ***** válasza:

A könyvelő könyveli:-D Na de komolyan: a könyvelő a 2 példány alapján vezeti be a számlát a főkönyvbe.minden tételhez, amit beír, mellékelnie kell a bizonylatot, hogy miért pont annyit könyvelt.

A 3.példány mindenképpen marad a tömbben, nem is tudom, azt hogyan lehetne odaadni a vevőnek.

2010. máj. 11. 21:09
 9/10 anonim ***** válasza:
A könyvelő ez alapján könyveli le a bevételt, a fizetendő áfát az eladónál, készíti el a bevallást. A számla szigorú számadású bizonylat, minden példányával el kell tudni számolni.
2010. máj. 11. 21:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát igen. Megint az hülyézi le a másikat aki butaságot ír. Tökéletesen írta le az első válaszoló.
2010. máj. 12. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!