Környezetmérnöknek mennék, de egyáltalán megéri?
Az egyetemen benne van a pakliban, hogy halálra tanulod magad, a gáz az, ha az nem elég. És ehhez kell mérlegelni, mi mennyire megy.
Bár én itt közepes egyetemen környezetmérnöki szakon nem tanulom halálra magam, de majd meg is lesz az eredménye a diplomázás után. :/
Ja amúgy még elsőéves vagyok de elvileg annak is nehéznek kellene lennie.
Halassz egy èvet ès szìvd fel magad kèmiàból, mert ez ezen (is) alapul. ÈS inkàbb az egyetem alatt tanulj kutya kemènyen, mert lehet menni büfè-ruhatàr szakra is, csak akkor az èleted hàtralèvô rèszère szìvatod meg magad. Az kicsit hosszabb mint pàr fèlèv.
De termèszetesen Te döntesz, kell ember a moziba jegyszedônek is.
Sajnos a környezetvèdelmi területen dolgozók leginkàbb papìrmunkàt vègeznek, mindenfèle agyatlan jogszabàlynak megfelelôen.
Ha tenni akarsz valamit a környezetèrt spòrolj az energiàval, üzemanyaggal ès ne termelj annyi hulladèkot.
Kérdező, csak annyit mondj meg, letettél-e már a szakról? Az a célunk nekünk itten. Nem véletlenül.
Lebecsülnöd se szabad magad. Nekem ez volt az egyik legnagyobb hibám.
Most egy csomó szabad kapacitásom volt, és ha egy picit jobban megnyomtam volna, akkor elérem a volt gimis átlagomat. Bár az utolsó évit szerintem el is értem.
Mehettem volna nehezebb, nem büfé szakra.
Gondold még át, van még időd erre.
Nagyon szépen köszönöm!
A válaszhoz: Ez egyenlőre csak egy ötlet mert még nem igazán tudom, hogy mi is akarok lenni. Azért is mentem gimnáziumba. A jövőm még egy hatalmas kérdőjel. Ez a környezetmérnökség onnan jött hogy környezet védelemmel foglalkoznak, de azok alapján amit elmondtatok elég nagy macera lehet (rengeteg papírmunka, nagy szívás stb) szóval még átgondolom meg még van időm dönteni mert csak 3 év múlva érettségizek. De azért azt már jó lenne eldönteni hogy mi legyen a választott tantárgyam érettségin.
mgl, azért ez annyira nem esik jól. 20 éves vagyok, minden érdekel, de nem tudom, mit tudnék leginkább csinálni. Nem azért akarok papírt, hogy szándékosan mással foglalkozzak, ezért keresem, mi érdekel. De nem találom.
Persze úgy tekintenek rám, mint a véres húsra...
Ja, és 3 évvel ezelőtt (11.-es koromban; 13-ban ballagtam) én is már keresgéltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!