Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen önéletrajzot írjak?...

Milyen önéletrajzot írjak? Ikreim vannak, és Gyes mellett mennék dolgozni.

Figyelt kérdés
3 évesek, 4 órás munkát keresnék. Mikor terhes lettem, elküldtek az előző munkahelyről, így van 4 év kiesésem. Ezt hogy írjam oda? Köszönöm!
2012. jún. 12. 14:56
 1/4 anonim válasza:

Terhesen hogy küldhettek el? Ilyen nincs!

Odaírod az előző munkahelyeket dátumokkal, és az utolsó négy évre meg, hogy gyesen voltál eddig. Nem kell cifrázni.

Gyerek ügyben meg füllenteni sem szabad, mert úgyis rájönnek.

2012. jún. 12. 14:59
 2/4 A kérdező kommentje:
Alkalmi munkavállalói kis könyvvel voltam ott,utána meg próbaidőre vett fel. Így sajnos megtehette. Akkor beleírom, hogy Gyesen vagyok, remélem ettől még kellek vhová. Sok anyukától hallottam, hogy ez hátrány,de letagadni se lehet,mert úgyis kiderül. Köszönöm a választ.
2012. jún. 12. 15:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Ne azt írd, hogy mennyi esett ki, hanem hogy milyen tapasztalataid vannak. Majd utánaszámolnak, ha akarnak...

Az erősségeidet emeld ki, ne a kimaradásokat, gyengeségeket.

Én, mint felvételiztető jobban szeretem a tömör önéletrajzokat, fényképpel, évszámokkal, erősségekkel, pozitív önképpel. Hiszen első benyomásként ez kell, ahhoz, hogy egyáltalán fegyelembe kerülj.

Helyedben beleírnám, hogy megbízható, hosszútávú munkát keresel (és az interjún elmondanám, hogy a gyerekes anyukák nem ugrálnak, nem váltogatnak munkahelyet, hanem örülnek, ha kapnak egyáltalán munkát - tehát a munkáltató felé ez is pozitívum).

Nálunk tartalmi és formai követelmény:

-személyes adatok, tapasztalatok, iskolák, egyéb ismeretek (pl. jogsi), egyéb információk (pl. hobbi)

- mindig a mostból haladunk a múlt felé, tehát először közlöd pl. a 2012-es tapasztalatokat, majd csak utána a 2010-es, és utána a 2004-est (persze ez csak példa, a lényeg, hogy a legutóbbi munkatapasztalattal kezdj, és az iskolákkal ugyanígy)

-egyes munkahelyeken kérnek az önéletrajz mellé egy levelet is, hogy miért pont ezt az állást akarod megszerezni (ekkor lehet kicsit fényezni magad, hogy pl. milyen jó a kommunikációs készséged, mennyire empatikus vagy stb., épp az aktuális munkakörnek megfelelő pozitív tulajdonságokat vedd elő)

Ennyi jutott eszembe. :)

2012. jún. 12. 15:06
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves második!:)Sajnos az én esetem nem egyszerű. Grafikusként dolgoztam (ahol 4 évig voltam, az a a munkahely megszűnt,sajnos másik ilyen nincs)Érettségim van, és most végeztem el az eladó és boltvezető OKJ-s képzést. Ebben szeretnék dolgozni,de itt meg tapasztalatom nincs még, mert Gyes alatt csináltam meg (3 hete vizsgáztam). Végül is 20 évesen kezdtem dolgozni, 24 voltam, amikor eljöttem táppénzre terhesen. Bízom benne, hogy találok valamit. Mert még a munkaügyi központba sem jelentkezhetek még 3 évig. Köszi még egyszer, írok egy pozitív, tömör önéletrajzot.
2012. jún. 12. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!