1200£ fizetésből Anglia drágább részein (pl. London) egyedül jól meg lehet élni?
Az az 1200 font bruttó vagy nettó? Mert ha ezt így kérdezed, akkor eléggé sanszos, hogy inkább bruttó, aminek a nettója kevesebb.
Ha nettó lenne, akkor szűkösen igen, mert a szállás elég sokba kerül, ha egyedül akarsz lenni.
Ha az 1200 nettó, akkor meg lehet belőle élni kényelmesen, még Londonban is. Én mikor kijöttem tavaly októberben, akkor 1230 fontos nettó havi bérrel kezdtem, minden gond nélkül kijöttem belőle, még 200-250 fontot félre is tudtam tenni. Nekem így alakultak a költségeim:
Lakhatás: 550 font/hó, mindennel együtt, jó helyen lévő double room.
Közlekedés: 132 font/hó
Bevásárlás: 160 font/hó
Szórakozás: 100 font/hó
Összesen cca. 950 font körül voltak a kiadásaim, a maradékot félreraktam.
2. hol talaltal ennyi penzert double roomot???
En most bentlakasoskent dolgozom havi 1500 felett keresek kicsivel es mindet felre tudom tenni ok a szabadsagom banja de jo kezdotokenek.
A lakas iszonyat draga.
En 1200 fontos fizetes mellett biztos nem mennek sajat lakasba.
Nalam az a terv hogy otthon befejezek egy kepzest es heti ket muszakban dolgozom olyan helyen amit imadok es emberek kozott vagyok es meg igy is tobb szabadidom van. Egy fizut meg elvisz a lakas kb. De mindegy.
"2. hol talaltal ennyi penzert double roomot??? "
Észak-Nyugat Londonban, Golders Green-ben. Egyébként ennyi pénzért(550 font/hó), sok helyen lehet kapni double room-ot, persze nem a magyar lakáskiadóktól kell bérelni. Csak nézz szét a gumtreen, rengeteg jó double room-ot lehet kapni ennyi pénzért. Önálló lakás bérlése szerintem 1500 fontos nettó fizetéstől éri meg, de akkor is csak studió lakás, amit lehet találni 650+rezsiért is, méghozzá nem is a legrosszabb környéken.
"Nem tudom ezt hogy csináljátok, én eddig egyszerre csak napokat töltöttem Londonban, legutóbb 2 napot (azaz egy éjszakát) és elég drága, hotel+színház+kaja+közlekedés, meg szórakozás és egy kis vásárlás és puff elmegy 8-900 font. Vagy a megélés úgy értendő, hogy semmit nem csinál az ember csak dolgozik?"
Ha turistaként vagy egy helyen, másképp költesz, mintha itt élsz és dolgozol. Mellesleg, ha te 800-900 fontot költesz el egy hétvége alatt, akkor igen csak nagy igényeid vannak. Én rendszeresen járok moziba, pubba, focimeccsre, múzeumba, stb. Egy hónapban az 1200 font még Londonban is elég. Ha luxuskörülményeket keresel, akkor persze hogy elköltesz annyi pénzt! Egy normál ember nem tud elkölteni egy hétvégén 800 fontot! Mivel te bennlakásos helyen dolgozol, így nincs valós információd az angliai megélhetésről. 1200 font nettóból már igenis tisztességes módon lehet élni. (Mozi, színház, étterem is belefér, persze nem mindennap.) Ha mindennapi bulikra, vásárolgatásokra költesz, akkor ahhoz jóval az angol átlag fölött kell keresned.(Tehát nettó cca.1700 font felett.)
a masodik 79%-os nem en vagyok...
mindenesetre annyi klappol hogy en eleg nagy labon tudok elni, ezert is megyek kepzesre es utana koltozom csak lakasba foleg ha azt nezzuk hogy egyetemre sporolok az evkozbeni megelhetesre nekem nem eleg az ha felre tudok tenni parszaz fontot havonta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!