Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi értelme van az életemnek...

Mi értelme van az életemnek munka és pénz nélkül? Ez nekem nem élet, jobb ha elteszem magam láb alól.

Figyelt kérdés

Munkámat elvesztettem 2 hónapja, felvettem 135.000 forint providentet munkám megszűnése után én ökör állat,elkapkodtam, havi 17.000 a törlesztése,de a pénzből természetesen 1 ft-sincs mert 2 hónap alatt haza is kellett adnom belőle,ruházkodtam is,bnőm is, meg egyéb dolgok,és most semmi látszatja.Világ életemben dolgoztam különböző cégeknél ,de most nincs munka,és szociális járadékra vagyok jogosult,ami 22.800 forint...ebből minden hónapban kiadom a providentre a 17.000 forintot,ott marad 7800 ft... ebből meg ugye haza kell adnom szüleimnek,mert ugye velük élünk én is és bnőm is velem van,mert őt anno a szülei ököllel bántalmazták,és végül elmenekült,megelégelte...,azóta velem él.

A lényeg az az, hogy semmim sincs,semmit nem tudok tenni,hibáztam...nem kicsit, nekem ez z élet már nem kell,elegem lett...jobb ha felugrok egy nagyfeszültségű kábelre és egy villanás a szenvedés,legalább nem kapok agyvérzést. 22/F

2012. dec. 5. 13:03
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti nagyon hasznosat írt,pont hogy Érettségim van,szakmám van, startkártyám van, csak gyakorlatom nincs,és ugye gyakorlat nélkül nem kell az ember sehova.Ja igen meg van fél éve jogosítványom,csak autóm nem...hm... még ha havi 10.000 forinttal kellene törleszteni autót,azt sem bírnám megtenni... taccson vagyok.Bnőm még most fogja csak regisztrálni magát az adott munkaügyi központba.... nagyon rossz mindenhogy... keresünk,keresünk persze...csak nem találunk ... nem tudom meddig mehet ez így.Az utolsó két komizónak löktem egy lájkot.
2012. dec. 5. 14:56
 12/22 A kérdező kommentje:
Na meg a második komizónak is löktem egy lájkot.
2012. dec. 5. 14:56
 13/22 anonim ***** válasza:
39%

Ne add fel!

Nem foglak itt bíztatgatni, hogy milyen rózsás lesz minden, meg blablabla...

Azt tudm javasolni - teljesen oszintén - hogy ne legyél becsületes! Csalj. Károsís meg embereket. Hazudj. Nem szép dolog, hogy ezt mondom, de másképp nem lehet túlélni.

Nem fogok itt ötleteke adni, mert a végén még bannolnak, de kereskedj olyan dolgokkal, amikkel em szabad (...), csinálj dolgokat, amiket nem szabad.

Én sem vagyok Teréz Anya, nem a jóságom miatt van pénzem.

2012. dec. 5. 17:27
 14/22 anonim ***** válasza:
Kölyök vagy még, a legtöbb embert ennyi idősen még a szülei tartják el. Miért nem kérsz tőlük pénzt?
2012. dec. 5. 18:37
 15/22 A kérdező kommentje:
Mert nekik sincs, talán azért.Annyi fizetni való van hogy még ha kitörlesztenek az adott pénzből mindent amit tudnak meg még kajára is hagynak,akkor is mínuszba vagyunk...
2012. dec. 5. 20:46
 16/22 anonim ***** válasza:
Szia az IBM vezér szavaival : "úgy lehetsz sikeres, ha megduplázod a kudarcaidat" a jó dolgokat vedd ki az egészből(nem költekezel túl ha lesz stb...) persze ezt könnyű mondani szóval valami értelmes tanács : mindent próbálj meg, nagyvárosok, amik közel vannak, esetleg ha van nyelvtudásod külföld(csak ugye ehhez is pénz kell). Most jön a nagy okosság : tanulj. Olvass el mindent a szakterületeiden, arról hogyan fejleszd az Eq-dat, valamint rengeteg anyag van fent amiből tudsz nyelvet is tanulni(ez a kib-szott internet) háát használd. Tudom nagyon rossznak tűnik a dolog, én is voltam ilyen nagy sz*rban. 0 bevétel, de kötbért kellett fizetnem az egyik mobilszolgáltató felé.A helyzetem annyiban volt még sz/rabb hogy itthon is úgy néztek rám mint a véres rongyra.Elkezdtem egy egyetemet(igaz hitelből, mert régen nem volt annyi eszem hogy tanuljak...), találtam munkát...sőt egyszerre többet is...így mostmár tudom fizetni a tandíjat, valamint el is tudom magamat tartani, és még egy nagyon keveset félre is tudok tenni.A legnagyobb lényeg hogy SOHA NE ADD FEL, ideje összekapni magadat.Az időd értékesebb mint a pénz, ha a saját képzésedre fordítod, hidd el meg fogja érni, amúgy ajánlok egy könyvet : Állástalálók klubbja( neten el tudod olvasni) egy munkakeresésről szóló tréning(ebből írom a szakdogámat, nagyon meleg szívvel ajánlom). Remélem valamennyit tudtam segíteni, elnézést a csapongásokért, csak már kicsit késő van:D
2012. dec. 5. 23:32
 17/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszodat.Apropó tanulás.Lenne egy elég érdekes vélemény kérésem hozzátok válaszadótok felé,nekem már csak szinte ez az egyetlen kiutam.Kapaszkodjatok meg: Van két lehetőségem,egyik a rendészeti suli,amit szeptemberben kezdenék meg,a másik a tehetségkutatós siker.Nem tudok dönteni,melyekért küzdjek jobban,vagy egyáltalán azt, hogy mit zárjak ki...megköszönném segítséged/segítségeteket...hisze hogy a szegénységből kirángathat valamelyik...

Annyira utálják a rendőröket hogy az valami katasztrófa,nem mintha én nem utálnék néhányat.Sok szemétláda van köztük.De sokan biztatnak h menjek mert lesz normális jövőm,a másik fele azt mondja hogy ne mert ilyen meg olyan veszélyes....össze vagyok teljesen zavarodva...A másik nézőpont viszont a tehetségem,éneklek és rappelek,de nem amatőr szinten,több fellépésem is volt már és nagyon tetszett a közönségnek,tehetségkutatóba is voltam 2 szer tavaly és tavaly előtt,de nem kerültem beljebb a 3.szériáknál,viszont azóta sokat fejlődtem,de gyerekesnek tartom ezt az életfelfogást hogy majd én egyszer ismert zenész leszek... kellene még mellém egy rappelni tudó srác és egy tehetséges nő aki nagyon szépen,nem amatőr szinten énekel,na meg egy producer...

Szóval kicsit fura a kérdés,de nagyon fontos lenne, mire voksoltok? Renészeti vagy tehetségkutató? Nem sok időm van dönteni ha rendészeti... Ebben a kettőben sosem leszek 100%-os,egyszerűen nem tudom eldönteni...a rendészeti suli nekem támogatott lenne valamilyen szinten,tehát nem kellene halálra költekeznem a sulit.Írjatok.

2012. dec. 5. 23:56
 18/22 anonim ***** válasza:

Örömmel látom, hogy tegnap óta már jobb hangulatban vagy, látod hirtelen 2 cél is nyitva áll előtted :)

Szerintem indítsd el mind a két vonalat párhuzamosan, idővel ki fog derülni, melyik tetszik jobban / melyik tartogat számodra jobb lehetőségeket :)

Bátrabb vagy te annál, hogy feladd az egészet. Nem csak téged érint a válság, ez most globális jelenség Magyarországon. Anélkül, hogy minősíteném a kormány munkáját, idézek néhány szalagcímet a napokból:

"A HÖOK addig tárgyalt a felsőoktatásról, hogy végül arra jutottak, a kormány az ifjúság ellen van."

"Az a jó, ha állambácsi messziről elkerül!" Az ehhez tartozó videót a munkáltatók helyzetének megismerése érdekében érdemes megnézni:

[link]

Gondolj arra, hogy mivel sokan vagyunk munka nélkül, idővel elérjük azt a kritikus tömeget, amikortól már nem mehet majd így tovább. (TALÁN észhez térnek, ha észreveszik, hogy dinamikusan CSÖKKEN a befizetett adó.)

Addig is: ki kell tartanunk. Bátorság!

2012. dec. 6. 07:26
 19/22 anonim ***** válasza:

Ha ez megnyugtat, én énekelni tudó (és pár laza délutánig rappelni tudó:D) lány vagyok, munka és kilátások nélkül, de nincs az a pénztelenség, amiért vasúti kábeleket fogdosnék;)

21L

2012. dec. 7. 02:09
 20/22 A kérdező kommentje:
Ha nem lenne se munkád, se jövedelmed,kicsit máshogy beszélnél hidd el.Főleg így hogy keresed és még sem jön be semmi.Szokásos beszéd hogy majd jobb lesz,majd lesz valahogy,de ezt aki átéli,tudja miről beszélek,és ilyen tényleg nem sok van, hogy se jövedelem,se meló,se meló lehetőség.Erről ennyit.Végül is amit először írtál ide hogy rappelni tudó és énekes csaj vagy, megörültem,míg be nem illesztettél utána egy nem oda való mondatot,hogy nem fogdosnál vasúti kábeleket... vasúti kábeleket fogdoshatsz,az nem fog agyon vágni,csak a vonatok áramszedője.1 mp alatt elhamvasztódik az ember.
2012. dec. 7. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!