Két diplomával, szakvizsgával havi 124. 000Ft netto?
#10-nek mondom: 2 diplomával azért lehet/lehetne jobban keresni. Eddig nekem szerencsém volt, most keresek új munkát, és elég jó kilátásaim vannak.
Ha a Kérdező szakpárja hasonló lenne az enyémhez, tudnék neki jót ajánlani, Budapesten. Még várom a válaszát.
Igenis elkeserítő, sajnálom. Nem értem azokat, akik azt írják, hogy örülj neki, meg de jó neked. Meg aki itt sír, hogy 2 diplomával 2 ffokú nyelvtudással segélyből él. Gratulálok. Felháborítanak az ilyen emberek. Nyilván az oktatását is az állam fizette, most a segély neki megy az igazán rászorulók helyett, mert nem tudja feltalálni magát, csak sírni tud, hogy de jó neked. Hát nem, neked nem jó, mert ez állati kevés pénz, értem én a mai válságot és sajnos ez van ma Magyarországon, de attól még miért kellene befogni a szánkat, beállni a sorba és örülni? Szerintem keress más munkahelyet, de nyilván ne mondj fel, hátha nem találsz mást.
De annak aki segélyből él, csak azt tudom tanácsolni, hogy kapcsoljon rá, nem tudom milyen az a 2 diploma, de én pl. kezdetben, miután láttam, hogy nem kapok sehol munkát, egyszerűen kihúztam a diplomáimat és a nyelvvizsgáimat az önéletrajzomból és felvettek olyan helyre, ahová érettségi kellett csak (igen, elvettem azoktól a lehetőséget, akiknek csak érettségiük volt, de másfél év keresés után örültem bármilyen munkának). Innen el lehet indulni, ne a másik nyomorát irigyeljük már, hogy milyen jó neki, mert annál még lejjebb is van és én szegény szerencsétlen, pont én vagyok lejjebb.
Na uff, bocs, csak tényleg nagyon felháborodom ilyenkor.
nekem sincs karácsonyi pénz, mégse csinálok be
oktatás...
3 hónap nyári szabadság
70-et kapok, nehéz fizikai munka, teljesítménybér
12-es: nem tudom letagadni a diplomámat, mert akkor a helyébe arra az 5 évre be kell hazudni vmi munkát, plusz végig diplomát igénylő állásokban dolgoztam, akkor a 14 év munkaviszonyomat is végig le kéne tagadni.
Hülye példa, hogy megértsd: vki belgyógyászként dolgozik 14 évet egy kórházban, akkor ha le is tagadja a diplomáját, akkor is tudni fogják, h nem érettségivel látta el az adott munkakört.Nem feltalálás kérdése a munka: mert sokszáz pályázaton vagyok túl, meg ismerősöknek is szóltam, de nincs felvétel. Feketén persze lehet dolgozni (remélem a nav nem olvassa), meg is teszem, mert a segély semmire se elég, de rendes 8 órás bejelentett állás, h nincs, az nem az én hibám.
16-os, a 12. vagyok. Köszönöm, hogy rendes hangnemben válaszoltál, annak alapján, ahogy írtam, lehetett volna máshogy is...bocs, hogy neked mentem, persze hogy megértem a helyzetet, én is ebben voltam sokáig és tényleg csak mázli kérdése volt, hogy tovább tudtam lépni.
De sosem szabad feladni, remélem te is találsz majd jó helyet, addig is k"pják be az ellenőrök.
De azt nézzétek már, hogy kinek rosszabb. Mert akkor egész Indiáig mehetünk.
Amúgy mint írtam nézd azt is, hogy rengeteg szabadidőd van, ami igen nagy kincs ebben a hülye világban.
Minden nap du. 2-kor leteszed a lantot. Egy 60-80-at simán össze tudsz még fusizni ez mellett.
Utolsónak üzenem!
Sajnos a pedagógus NEM teszi le 2-kor a munkát, nincs rengeteg szabadideje!
Pl. nálunk haza sem mehetünk, heti 21 óra kötelező (pedagógus munkakör), de 40 órát kell bent tölteni.
Az iskolákban dolgozóknak pedig másnapra kell készülni nem is keveset, dolgozatot javítani stb.
A szabadságunkat is csak a szünetekben vehetjük ki!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!