Pályakezdőként, friss diplomával vagy majdnem diplomával mennyire könnyen találtatok munkát? Merre keresgéltetek (internet, újság vagy csak bevittétek cégekhez az önéletrajzotokat)? Tapasztalatok?
akármilyen szakon erőlködhetsz, ha az nem egészségügyi ami katasztrófális helyzetben van és hiánypálya érthető okokból, vagy nagyn jó némettudással műszaki szakon végeztél, mit gépész vagy villamosmérnök akkor kitörölheted vele, az egész felsülőoktatás kb annyit ér mint a sz@ros magyarisztán, egy rakat trágyát fűvel behintve.
Ha eszed van inkább nyelvet tanulsz azt kint próbálod meg, itt dolgozni se érdemes már. Élni meg egyenesen büntetés.
ezen most kezdtél filózni? egyem a kis szívedet, hát tényleg mély kakiban vagy.
anno, mikor engem felvettek az egyetemre, rögtön kerítettem magamnak egy 4 órás melót, és nem kellett hozzá semmilyen fórumon sírdogálnom, felmentem a profession.hu-ra, küldtem pár cv-t, oszt jónapot. kemény 19 éves sem voltam még. igaz, kb olyan szintű volt, amit egy csimpánz megcsinál, de érettségivel örültem, h most legalább lesz egy kis pénzem, és mellette az egyetemet is tudtam csinálni.
a diplomám nekem sem piacképes, de legalább van munkatapasztalatom, és 1 hónap alatt találok másik melót, ha a jelenlegit épp megunom.
Én 2,5 hónapja próbálok elhelyezkedni, eddig még semmi. Alapítványok, cégek szóba sem állnak velem, mert nincs tapasztalatom. Kiszolgálónak, kávézóba, eladónak stb. nem kellek, mert mit akarok annyi diplomával (nem is vallom be az összeset ilyenkor...).
Egyelőre nagyon elvagyok keseredve, mert ismerettség nélkül, vagy tele boríték nélkül a mai világban nehéz elhelyezkedni...
Egyelőre gyerekekre vigyázok, ebből egy kisebb minimálbér összejön, a rezsimet, albérletemet ki tudom fizetni...A kérdés, hogy ezért jártam egyetemre??? Az bánt, hogy végig tanulmányi ösztöndíjas voltam, imádom a szakmámat de ez nem számít. Annak van munkaja, akinek apucija ügyvéd, vagy orvos, nem számít, hogy 2-essel diplomázott...:(
22-L
A szakmádban kb sehogy, ha nincs ismerősöd, aki beprotezsál.
Február óta keresek melót és qrvára nincs semmi, ahova meg behívtak állásinterjúra ott is mindig kitaláltak valamit, hogy lepattintsák az embert. Pl nincs autó, másik városban lakom, nincs tapasztalatom, túl fiatal vagyok stb.
Mindent meg kell pályázni, amihez kicsit is konyíthatsz, bár itt is akadályokba ütközik az ember: nem vagy jó a kereskedelembe, mert nincs róla papírod, nem vagy jó pultba, mert nincs róla papírod. Mindenhez kell valami hangzatos nevű OKJ.
Én interneten keresek melót, meg ismerősöket kérdezgetem, hogy hátha tudnak-e valamit. Tesco, Lidl ilyesmi helyeket is meg kell pályázni, mert igaz, hogy nincs túl nagy fizu, de még mindig több, mint amit az otthonülésért kapsz, ráadásul emellett is lehet másik melót keresni, mert ezekről a helyekről kell nyugdíjba menni.
Ez van sajna lejjebb kell adni az igényeket. Vagy elkezdesz nyelvet tanulni és kimész külföldre mosogatni, igaz sütheted a diplomádat, de még mindig jobban keresel kint tányérnyalóként, mint itthon kezdő mérnökként.
Engem épp tegnap küldtek el, h túlképzett vagyok diplomával, nyelvtudással adminisztratív munkára, és hogy ez milyen pazarlás lenne és csakis a saját érdekemben!! nem vesznek fel. Jah, munkanélküliként otthon, pénz nélkül vegetálni, az nem pazarlás...
Van a szakmámban 2 év tapasztalatom, csak épp állás nincs, így próbálok más területre jelentkezni, mert mindig ezt hallom, h rugalmasnak kell lenni. De mit csináljak, ha egyik helyre túl sok a végzettségem, a másik helyre kevés. Ami van nyelvtudás (2 nyelv, egyik alapfok, másik felsőfok), az pont nem jó, harmadik kéne, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!