A nőknek miért van kevesebb esélyük munkát találni, mint a férfiaknak?
A nőknek a mai vadkapitalzmusban, ami nálunk van, választani kell a karrier és a gyerek, család között. A kettő együtt nem megy.
Nőket nem vesznek fel szívesen, mert van gyerekük, vagy várható, hogy lesz. Akkor már nem teljes értékű munkaerők.
Arra viszont nem tud senki válaszolni, hogy miért ilyen undorító a világ.
Ó hát persze, miért is, mert te azt mondod? :) Amióta világ a világ mindig is így ment,a nők gyreket neveltek,a férfiak meg technikailag fenntartották a társadalmat. Ma ez annyiban változott,hogy a nők még dolgozhaznak is,de mind az érdeklődési hiányuknak,mind az adottságaik miatt legtöbbjük a szolgáltatóiparban tud elhelyezkedni. Mi meg köszönjük szépen de a technikai tudásunknak és érdeklődésünknek révén még kényelmesebbé tettük a mai ember életét,aminek pl. azt köszönheted,hogy most kényelmesen otthnról ostobaságokat tudsz irkálni az interneten.
De persze,ahogy mondod már közel a vég,mert ugye te aztán tudod...
"kisebb agy=kevesebb zsé" De egy fa... vagy! Na azért, mert ha azt vesszük pl. van egy nő aki 8 általánost végzett és egy pasi akkor: pasit felvehetik takarítani, építőipari segédmunkásnak és minden segédmunkásnak, míg a nő max takarító lehet ha nem jelentkezik férfi. Aztán. Ami nagyon menő lett az elmúlt évek alatt az a sofőri munka. És 100000%-ban kiket vesznek fel? Pasikat! Pl. B-s jogsisokat keresnek (az már mellékes hogy nekem van B, C, D, E) idegen nyelv, egyetemi végzettség, de mégis a pasit veszi fel hiába még köszönni sem tud. Ami még "riasztó" hogy vagy van, vagy lesz gyereked. Én hiába esküdözöm (akár még papírt is írnék alá) hogy NINCS gyerekem, az elkövetkezendő X évben nem is tervezem, de még a 13. században élünk. Sajnos. Egyszer ki is próbáltam. Jelentkeztem nemzetközi kamionozásra. MINDEN megfelelt a valóságnak (kivéve), hogy azt írtam pasi vagyok. Még az önéletrajzomat sem küldtem el már csörrent a telefonom. Amikor megtudták hogy nő vagyok... Na azóta is hívnak. Meg a többi sok száz helyről.
Aztán meg csodálkozunk, miért van annyi közlekedési baleset? Mert előbb vesznek fel egy 3 napos jogsist kisfiút, mint egy több éves tapasztalattal rendelkező nőt! (aki belém akar kötni az őszinteségemért, az nyugodtan írjon privit!)
"8: ebbe a kommentedbe több h.lyeség van mint az ezo tv-ben.
" Mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!