Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért szinte csak a férfiaknak...

Miért szinte csak a férfiaknak van humoruk? Nőknek miért nincs? Pl.humoristák. Láttatok már női humoristát?

Figyelt kérdés
Vagy mondhatnám az egyetemi oktatókat,ott is érdekes módon csak a férfi tanárok tudnak olyan viccesen előadni dolgokat,hogy fogjuk a hasunkat a nevetéstől...a nők nem váltanak ki ilyen hatást. Ez miért van?
2010. szept. 11. 19:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

Mi nők sokszor árnyaltabbak vagyunk, bár ez nálam nem igaz... :)

Az hogy miért a fériak átlagban a jobb előadók, szerintem sokszor az evolúció a magyarázat..de itt nem tudnék példát felhozni...

A nők szerepe, hogy más hatást váltsanak ki..maradjunk ennyiben :-)

2010. szept. 11. 19:38
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekem az egyetemen volt egy poénkodó tanárnőm. Élmény volt az órára járni. Általában teljes is volt mindig a létszám, senki sem akart lemaradni az előadásairól :) De szerintem ez a kivétel, ami erősíti a szabályt.
2010. szept. 11. 19:40
 3/11 anonim ***** válasza:
59%
láttam már női humoristát, magyart is de amerikában is van néhány neves. azért több a férfi mert ez a pasik műfaja. a szókimondás nem igazán fér bele a női imidzsbe.
2010. szept. 11. 19:46
 4/11 anonim ***** válasza:

Szerintem a dolog az agyban (genetikában) keresendő, de megemlítendő az is, hogy ismerek olyan jó humorú lányt, hogy sok férfi humorista elbújhat mellette.

Ezen túlmenően azt is mondják, hogy a humor az intelligencia jelzője. Gondolom a nők agya más területen fogékonyabb, aktívabb.

2010. szept. 11. 19:53
 5/11 anonim ***** válasza:
76%
Hat nem tudom, de amikor en a baratnoimmel vagyok, es senki nem lat minket, akkor mi is tudunk nagyon hulyek lenni. Meg is szoktuk jegyezni sokszor, hogy ha most XY latna minket, a pasijaink, vagy barki, nezne egy nagyot. Szerintem ez azert van, mert a noktol azt varjak el, hogy legyenek szepek, illedelmesek, felelossegteljesek, legyen tartasuk, mi nem engedhetjuk el magunkat annyira, mint a ferfiak. Ez van belenk nevelve.
2010. szept. 11. 19:54
 6/11 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem egy nő nem mer annyira humorizálni, mert ha mondjuk elrontja, vagy nem jönnek rá a pasik a poénra, akkor azt mondják rá, h buta liba. (Én is szoktam vicces dolgot mondani az osztálytársaimnak, amire először csak bután néznek, mert nem értik, aztán elmagyarázom, és dőlünk a röhögéstől. És ez nem azért van, mert buták, vagy műveletlenek, hanem mert máshogy jár az agyunk.) Meg persze az is ott van, ahogy az utolsó írta, h sokak szerint egy nő nem lehet szókimondó, erélyes, stb, mert akkor nem igazi nő. Bár ezekhez is lenne egy-két szavam.
2010. szept. 11. 23:39
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekünk volt egy nagyon jó kuturális antropológia előadónk, aki nő. Könnyesre röhögtük magunkat az előadás módján és az anekdotákon.
2010. szept. 12. 10:14
 8/11 anonim ***** válasza:

Az, hogy kinek van humora és hogy adja azt elő, más dolog. Ha bemész egy középiskolai osztályterembe, azt látod, hogy a lányok végigröhögik az órákat - lehet, csak nálunk volt így - a fiúk nagyobb hangon beszólogatnak, de feleannyit sem nevetnek.

Jobban adják elő magukat, de kevesebb a spontán humorérzékük. Persze vannak, akik mindkettővel rendelkeznek :)

2010. szept. 12. 14:07
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem van humorom. És igen, vannak női humoristák, pl. Bach Szilvia, Szászi Móni, és Szentesi Adrienn.
2010. szept. 12. 19:48
 10/11 anonim ***** válasza:
Ja, külföldi előadó, (angol) női humorista: Ruby Wax. Bette Midler is himoristaként kezdte.
2010. szept. 12. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!