"Direkt munkakeresés" - nem hirdetés alapján, hanem személyes érdeklődéssel?
Szerintetek mennyire lehet úgy munkát találni, hogy az ember személyesen, önéletrajzával a kezében bemegy egy céghez, függetlenül attól, hogy van-e épp felvétel?
Mennyire vehetik ezt jó néven?
Sajnos felénk (bár sok gyártó cég van) elég nehéz - szinte lehetetlen- állást találni, mert mindenhova az ismerős ismerősét veszik általában fel. Elgondolkodtam azon, hogy mi történne egy ilyen személyes felkeresésnél?
Valakinek ilyenben van tapasztalata?
Én azt javaslom, hogy a Személyügyeshez, vagy HR osztályra menj be, és ne máshoz. Nálunk pld. a kolléganőim rendre kidobták az ilyen behozott önéletrajzokat, egyszer megkérdeztem, miért? (én voltam a HR-es). Bár sejtettem a választ, de elmondták őszintén, hogy minden újonnan betérő emberben az "utódjukat" látják, lehet, ha a főnök kezébe kerülne az önéletrajz, így váratlanul, akkor eszébe ötlene, hogy na, Katikát pld. lecserélhetnénk erre a jelentkezőre, nem?
Persze benne van a pakliban ez is sokszor, hogy "féltékenységből" ki fogják vágni az önéletrajzodat, (vagy téged elküldenek), de a személyügyes kollégához próbálj bejutni inkább.
Még nincs ilyenben tapasztalatom, de minden jó, ha előre vihet az álláskeresésben. Ha eggyel több jelentkezés valahová, ahol kereshetnek embert, akkor eggyel nagyon esély arra, hogy találj munkát.
Szerintem szuper ötlet és remélem, már azóta véghez is vitted. Minden lehetőséget meg kell ragadni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!