Álláskeresők,100 óra nyelvtanfolyam (félintenzív) mire elég?
Figyelt kérdés
Kb haladó, középfok közeli szinten állok. Nem nyelvvizsgát akarok, csak jobban tudni. Ennyi idő alatt mennyit fejlődhetek? Középszint fölé?2012. nov. 11. 09:40
1/6 anonim válasza:
Nyelvtanfolyamon csak egy alapot adnak, ha mellette nem gyakorlod magadtól akkor kb pénzkidobás.
2/6 A kérdező kommentje:
Természetes, hogy gyakorlom, hiszen ha már pénzt adok ki érte és céljaim vannak vele, akkor ez is hozzátartozik. Arra gondolok, aki esetleg szintén egy jobb állás reményében nyelvet tanult, mennyire vitte? Tapasztalataitok vannak ezen a téren? Köszönöm előre is.
2012. nov. 11. 15:40
3/6 anonim válasza:
Ezt így nem lehet megmondani. Függ a képességeidtől, attól, hogy mennyi időt és energiát szánsz rá, illetve hogy milyenek a csoporttársaid. Ha az átlagosnál jobbak a képességeid, nem ajánlom a csoportos tanfolyamokat, mert a tanmenetet mindig a gyengébb átlagemberekhez igazítják. Tanítottam nyelviskolában, ott egy 48 órás tanfolyam alatt 3 leckét kellett megtanítani a Headway című könyvből. Ez azt jelenti, hogy a 100 órás tanfolyamon nagyjából a felét vennétek át. Persze ez csak egy példa, nyilván mindenhol más könyvből, más tempóban tanítanak. Mindenesetre ne várj csodát! Fejlődni nyilván fogsz, de még 100 csoportos órától nem fogod folyékonyan lökni a nyelvet.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm én azért bízom benne, hogy a mai világban mindnkei komolyan veszi a nyelvtanulást, pláne, ha áldoz is érte, és abban is, hogy szelektál a nyelviskola és mindenkit a saját tudása alapján tesz csoportba.
2012. nov. 11. 19:37
5/6 anonim válasza:
A nyelviskola mindenkit a pillanatnyi tudása alapján tesz a csoportba, de azt már nem tudja garantálni, hogy a csoportban mindenkinek egyforma képességei is lesznek. Lehet, hogy például te elsőre megérted a magyarázatot, és két feladat után már tudnád az adott nyelvtant, de a többiek miatt ötször el kell magyarázni, és három teljes alkalmat a gyakorlásának szentelni.
6/6 anonim válasza:
Az sem feltétlenül igaz hogy mindenki hasonló szinten van...Én elvégeztem nyáron egy középfokúra felkészítő tanfolyamot, az euró nyelviskolában, de a csoporttársaim igen csak kezdők voltak, konkrétan kidobtam 50 ropit az ablakon...van pl a busuu.com itt tudsz külföldiekkel beszélgetni, vagy az interpans itt is ezek ingyenesek is ráadásul, és többet lehet fejlődni tőlük mint a legtöbb tanfolyammal.A másik kérdés hogy milyen a tanár. Egy magántanárt ott tudsz hagyni, ha gagyi egy tanfolyamot max felárért tudsz cserélni, egy másik csoportra.Barátnőmnek nagyon jó volt a tanára és 1 szintet fejlődött 100 óra alatt(középről-felsőfokra) nekem meg olyan volt hogy kapartam magamat amikor fordított angolról magyarra, mert annyira nem volt életszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!